Snima se britanska serija 'Šakalov dan'

Foto EKSKLUZIVNO Oskarovac Eddie Redmayne u Labinu! (foto)

06.11.2023 - 18:31
Eddie Redmayne na setu u Labinu (Foto: Saša Miljević/Pixsell)
Eddie Redmayne na setu u Labinu (Foto: Saša Miljević/Pixsell)

Oskarovac Eddie Redmayne stigao je u Labin, gdje se, nakon Dubrovnika, Rijeke i Rapca, nastavlja snimati britanska serija „Šakalov dan“ („The Day of the Jackal“). Na labinskim ulicama, zakrčenim automobilima, velikom količinom opreme, kamerama i brojnim osobljem, danas je bilo vrlo živo i gužvovito. Mnogi su Labinjani promatrali set, nastojeći vidjeti glavnog junaka uživo, makar iz velike udaljenosti, budući da pristup nije bio dozvoljen. No, naš je fotoreporter uspio uloviti par kadrova i slavnog glumca. 

Redmayne u seriji tumači glavnu ulogu – šakala kojeg je 1962. godine angažirala francuska disidentska organizacija da ubije tadašnjeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea. Uz njega glumi Úrsula Corberó koja se proslavila ulogom pljačkašice Tokio u seriji “Casa de papel”.

 

U „Šakalovom danu“ glume i Lashana Lynch, poznata po ulozi u posljednjem filmu o Jamesu Bondu „Za smrt nema vremena“. U seriji nastupa i televizijski glumac Jack Doolan te Kristian Wanzl Nekrasov.

Radi se o ekranizaciji  knjige Fredericka Forsytha koja je već ekranizirana 1973. godine. 

“Šakalov dan” u Rapcu se snimao u listopadu, i to na tamošnjem šetalištu i u Vili za odmor Rosa dei Venti vlasnika Mauricia Batelića

Redmayne je najpoznatiji po ulozi genijalnog fizičara Stephena Hawkinga u filmu redatelja Jamesa Marsha iz 2014. godine „Teorija svega“ (The Theory of Everything), koja mu je donijela Oscara za najboljeg glumca. No, publika ga pamti i po izvrsnoj roli u filmu „The Danish Girl“, u kojem tumači Einara Wegenera (odnosno Lili Elbe), jednog od prvih muškaraca koji se 20-ih godina prošlog stoljeća podvrgnuo plastičnoj operaciji promjene spola.

Redmayne je bio vrlo zapažen i u filmovima „The Trial of The Chicago Seven”, „Jadnici“ i „Fantastične zvijeri“. (M. Vermezović Ivanović)

Tweet

Posljednje novosti