NEVJEROJATAN SLUČAJ IZ PULE

U zatvoru ga ozlijedila krava, država mu sada mora platiti pet tisuća eura!

0
Krave u Kaznionici Valtura (Srečko Niketić//PIXSELL)
Krave u Kaznionici Valtura (Srečko Niketić//PIXSELL)

Država sada mora obeštetiti K.J. iz okolice Varaždina jer ga je 2013. godine tijekom izdržavanja kazne zatvora u Kaznionici Valtura napala i teško ozlijedila - krava. I to tijekom mužnje. Iznenada ga je rogom udarila u desnu arkadu, a kada se sagnuo ponovno ga je rogom udarila u zatiljak i digla u zrak. Nesretni muškarac je pao na tlo i povrijedio se. Obzirom da je krvario iz glave odmah je prevezen na bolničko liječenje gdje mu je pružena sva potrebna medicinska skrb. Potom se zbog zadobivenih povrede liječio tijekom 2014. godine, no još osjeća tegobe.

Uglavom, država mu sada mora isplatiti nešto više od pet tisuća eura kao naknadu štete, odluka je Općinskog suda u Puli.

U tužbi K.J. navodi da je dana 27. prosinca 2013. godine za vrijeme obavljanja redovnih radnih zadataka u štali u okviru kaznionice dobio iznenadni udarac krave koja ga je rogom udarila u čelo te bacila na tlo. Potom se radi ozljede liječio u bolnici te mu je dijagnosticiran potres mozga, iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice, ozljeda vlasišta te mu je zaostao sindrom poslije potresa mozga. Danas se pak žali na povremeno trnjenje obiju ruku koje se širi do šaka, teško rotira glavu pa ima smetnje prilikom vožnje automobilom, a prilikom hoda ima povremen osjećaj nesigurnosti i propadanja što mu u svakodnevnom životu predstavlja smetnju.

 

Zbog opisane povrede na radu K.J. kaže da je pretrpio neimovinsku štetu koja se ogleda u pretrpljenim fizičkim bolovima, strahu te umanjenoj životnoj aktivnosti. Također navodi da je pretrpio i materijalnu štetu troškova liječenja. Nadalje tvrdi da je za nezgodu odgovorna država jer da se ozlijedio radeći kao zatvorenik u Kaznionici Valtura. Napominje i da se državi obraćao zahtjevom za mirno rješenje spora, no je taj njegov zahtjev odbijen.

Kako bilo, sud je nesretnom zatvoreniku dao za pravo, no strah prilikom prilaska kravama ostao mu je, veli, do dan danas. (Marcello Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa