nema kotača, potrebne su vam samo oči

U subotu u Puli jedan sasvim drugačiji reli (foto)

0
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Ove subote 4. studenog u PUli će se održati 5. Reli po galerijama. Vrijeme radnje je od 17 do 22 sata, a mjesto radnje 14 galerija s bogatim izložbenim i popratnim programom.

"Reli po galerijama je interaktivna kulturna manifestacija koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi promovirala rad galerijskih prostora i umjetnika koji u njima izlažu. Ono što je zanimljivo kod ove manifestacije je inovativan pristup obilaženju galerija. Posjetitelji u galerijama skupljaju naljepnice koje lijepe na mapu i na taj način označavaju one koje su već posjetili, a posjetitelji koji obiđu sve galerije dobivaju simboličnu Povelju za spas kulture", ističu organozatori, Udruga za poticanje kreativnosti Atanor.

Obilazit će se ove galerie: HUiU, Rock galerija, Galerija C8, Galerija Cvjaner, Galerija Makina, Galerija Hermana, Galerija Društva arhitekata Istre (DAI SAI), galerija u foajeu Kina Valli, Srpski kulturni centar, Gradska galerija, Galerija Novo, Studio, Studentska galerija i Dnevni boravku DC Rojca.

 

Galerije će u produženom radnom vremenu ponuditi posebne programe, uključujući promociju vina, razgovore s umjetnicima i vodstva kroz trenutne izložbe, a posjetitelji će u jednoj večeri imati priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini.

Šetnja po galerijama i preuzimanje mapa započinje u HUiU (Zagrebačka 27) gdje se može pogledati izložba Rock paper scissors Luane Brhanić i porazgovarati s umjetnicom.

U Galeriji Studentski, mlada pulska autorica Vanna Janković predstavlja se izložbom Kонекција.

Rock galerija sprema izložbu plakata i vizualnih materijala iz Mariettovog opusa te prodaju LP ploče Istarska renesansna avantura, a avantura se nastavlja i u Galeriji C8 na izložbi Hugo Pratt. Naslijeđe, djelo, biografija. Izložbu Hommage, posvetu likovnim umjetnicima koji su svojim životom, radom i djelima ozarili Istru može se pogledati u Galeriji Cvajner, a izloženi su sljedeći autori: Quintino Bassani, Martin Bizjak, Mate Čvrljak, Josip Diminić, Zora Matić, Boris Mardešić, Bruno Mascarelli, Orlando Mohorović, Ivan Obrovac, Karlo Paliska i Renato Percan.

U Galeriji Makina izložen je izbor radova iz kolekcije galerije, a u Galeriji Hermana izbor iz stalnog postava. 

U galeriji Društva arhitekata Istre (DAI - SAI) izložena je izložba Ivan Antić: Arhitektonično Dijane Milašinović Marić i Igora Marića postavljena u sklopu Dana arhitekture u Istri. Izložba Green Together, seriju priča o uspješnoj implementaciji zelenih rješenja u našu okolinu može se pogledati u foajeu Kina Valli, a u Srpskom kulturnom centru izložba Pachwork – Quilt: klasično i moderno Waltraude Eichinger o recikliranju starih materijala u tekstilnom i dizajnersko umjetničkom stvaralaštvu.

Igor Papić, pulski slikar, ilustrator i portretist, starije generacije umjetnika, predstavit će se u Gradskoj Galeriji izložbom slika i grafika, a Oleg Morović, slikar i dizajner, umjetnik mlađe generacije, predstavit će se izložbom Hvala što ste došli u ovako velikom broju u Studiju na 5. kadu Rojca, inače fotografskom studiju, koji će po novom, kad nije fotografski studio biti, multimedijalni prostor za različita kulturna zbivanja.

Novootvorena Galerija Novo izlaže multimedijalnu izložbu Nestalna stvarnost slovenskih umjetnika: Nataše Berk, Alice Daeun Kim, Tadeja DroljcaNike Erjavec, Tonija Soprano Meneglejte i Valerie Wolf Gang. Što nas dovodi do završne lokacije u Dnevnom boravku DC Rojca gdje će se moći pogledati izložba digitalnih grafika Yoann Goas te preuzeti Povelje za spas kulture koje će tehnikom plošnog tiska izrađivati pulski grafičar i umjetnik Raoul Marini.

Ovogodišnje izdanje uključuje i popratni program, performans pulskog umjetnika Igora Zenzerovića, Na mjesto studije muškosti - Izlet. Performans počinje u 17:30 sati ispred izložbenog prostora HUiU u Zagrebačkoj 27.

Reli po galerijama podržavaju Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Neon - platforma, portal za kulturu i društvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA