živo jutro na forumu

Foto Pobunjenici imali sastanak kod Zoričića. Odnosi su im sada još gori!

03.10.2023 - 10:50
Pobunjenici na izlazu iz palače (foto: Marcello Rosanda)
Pobunjenici na izlazu iz palače (foto: Marcello Rosanda)

Živo je danas na Forumu, odmah nakon direktora komunalnih društava, koji su ušli u gradsku palaču oko 8.30 sati, došli u i takozvani pobunjenici, potpisnici zajedničke izjave protiv Filipa Zoričića.

Oni su grupno prešli preko Foruma i iz svojih ureda, preko puta komunalne palače, došli u glavnu zgradu Grada Pule u kojoj stoluje gradonačelnik.

Pobunjenici su se zadržali kod Zoričića oko pola sata i potom izašli van. Nisu željeli davati izjave, ali neslužbeno saznajemo da se odnos između njih i gradonačelnika na sastanku nije popravio, dapače, sada je još gori.

Naime, pobunjenici nisu iz komunalne palače izašli zadovoljni. Neslužbeno saznajemo da se priča na sastanku vrtila oko njihovog dopisa koji su poslali javnosti, a ne oko suštine problema. Po njihovom shvaćanju gradonačelnik nije shvatio bit problema i odnosi nisu popravljeni, već je međusobni animozitet sada još i jači. Koji su im daljnji koraci, to za sada ne znaju.

 

Podsjetimo, gradonačelnik je jučer gasio vatru tvrdnjama da usprkos odlasku Anje Ademi, koji je peti adio u nizu u samo nekoliko tjedana, gradska uprava funkcionira i sve je u redu. Ali samo nekoliko sati nakon te njegove izjave javila se grupa zaposlenika, koja tvrdi da to nije istina. 

Tu grupu takozvanih pobunjenika predvodi pročelnica Sanja Kljajić Dakić, a u njoj je i deset gradskih službenika koji su se potpisali: Ingrid BulianMartina Šajina MihovilovićKarmela MarenIva IvančićIgor BukaricaZlatko DženanovićSenka ZarubicaTamara PlecBarbara Belić Raunić i Antonija Babić.

U pismu su oni napisali da "sustav već dulje vrijeme ne funkcionira, a glavni razlog je nedostatak osobe koja mora donositi odluke, odnosno preuzeti odgovornost na razini Grada, a ne upravnih tijela, što bi trebao biti gradonačelnik".

Cijelo njihovo pismo pročitajte na linku. (M. Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti