Sustav se raspada

Čelne osobe gradske uprave optužuju Zoričića za nerad i – populizam!

02.10.2023 - 16:00
Komunalna palača u Puli
Komunalna palača u Puli

Nakon što je pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića jutros napustila njegova desna ruka, pročelnica Anja Ademi, te njegove izjave 'da sustav funkcionira', na Zoričićevu adresu, ali i adrese svih gradskih vijećnika, upućeno je pismo koji demantira njegove riječi i teško optužuje prvog čovjeka grada za – nerad i populizam! Potpisuju ga pročelnica Sanja Kljajić Dakić te još deset gradskih službenica i službenika: Ingrid BulianMartina Šajina Mihovilović, Karmela Maren, Iva Ivančić, Igor Bukarica, Zlatko Dženanović, Senka Zarubica, Tamara Plec, Barbara Belić Raunić i Antonija Babić.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gradonačelniče,

Nastavno na aktualne okolnosti najave odlaska pročelnice Anje Ademi te Vaše izjave kako sustav funkcionira i 'nema govora o raspadi gradske uprave', ovim putem želimo iskazati upravo oprečno mišljenje.

 

Činjenica je da sustav već dulje vrijeme ne funkcionira, a glavni razlog pronalazimo u nedostatku osobe koja mora donositi odluke, odnosno preuzeti odgovornost na razini Grada, a ne upravnih tijela, a to bi trebao biti gradonačelnik.

Nadležnost upravnih tijela i njihovih čelnika završava analizom problema i predlaganjem mogućih rješenja, dok konačnu odluku donosi gradonačelnik, i u tomu vidimo velik problem u dosadašnjem radu. U okolnostima kroničnog nedostatka ljudskih resursa, posebno u području gradnje i izgradnje, nedosljednost u prioritizaciji dinamike razvoja strateških projekata usporava i onemogućava naše normalno funkcioniranje. Fokus mora biti na kapitalnim projektima, a dosadašnje upute koje dobivamo s Vaše strane odnose se na sitne intervencije u prostoru koje su populističkog karaktera.

Navedeni problemi i vaše ignoriranje njihovog postojanja nažalost rezultiraju  odlaskom osobe koja je nakon višekratnih pokušaja konačno uspjela na logičan način ustrojiti odjel i stvoriti pozitivnu radnu atmosferu te uspostaviti normalno funkcioniranje trgovačkih društava. U takvim okolnostima ne vidimo način daljnjeg funkcioniranja odjela, a time i trgovačkih društava.“

Marin Lerotić, nezavisni gradski vijećnik, na svom je Facebook profilu pozvao Zoričića na ostavku

"Grad se raspao! Upravo smo kao vijećnici dobili mail djelatnika gradske uprave! Sustav se raspao, a djelatnici jasno i nedvosmisleno optužuju gradonačelnika! Puležani nisu zaslužili ovakav odnos prema našem gradu! Vrijeme je za ostavku!", poručio je Lerotić. (M. V. I.)

Tweet

Posljednje novosti