Vodnjan ulazak u Europu proslavio uz Ninu Badrić i ponoćni vatromet

01.07.2013 - 10:57
Vatromet u Vodnjanu
Vatromet u Vodnjanu

Veličanstvenim ponoćnim vatrometom koji se nadvio nad vodnjanskim Narodnim trgom obilježen je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Tako je i Vodnjan u noći uoči 1. srpnja svečano pozdravio i dočekao EU.

Program Welcome EU 30. lipnja počeo je izložbom fotografija Zaneta Paulina „Rondo Istriano“ koja je u Kreativnu kuću Vodnjan privukla mnoge ljubitelje umjetnosti, a otvorenje je uveličala mlada i nadarena Ana Predan koja je svirkom violine i svojim pjevačkim sposobnostima sve zadivila.

Rondo Istriano fotografski je projekt koji promovira suvremene civilizacijske standarde Istre kroz prezentaciju nekoliko stotina autorskih individualnih portreta u raznovrsnim segmentima aktualne kulturne i tradicijske scene. U Kreativnoj kući izloženo je 22 portreta. Protagonisti projekta fotografirani su u razdoblju od 2003. do 2013. godine prigodom najrazličitijih faza svoga rada ili događaja u kojem su sudjelovali.

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović
Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović
Otvorenju su uz domaćicu galerije, Robertu Weissman Nagy sudjelovali i autor, Zaneto Paulin, kuratorica izložbe, Maja Briski, direktorica TZ Grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić, Ana Predan te Anton Ferlin i Elvis Lenić. Naime, tom je prilikom uz pomoć Kina Valli u Dolinskoj ulici održana projekcija Lenićevog dokumentarnog filma o tom Vodnjancu iz Dolinske ulice, „Drug Ferlin“ i projekcija filma „La strada“. „Uz ovakve talente doista imamo s čim ući u Europsku uniju“, istaknula je tom prilikom Weissman Nagy.

Svečanost se preselila na Narodni trg gdje je mnoštvo uživalo u glazbi grupe Fortunal željno iščekujući zvijezdu večeri, Ninu Badrić koja je mnogobrojnu publiku zabavljala svojim velikim hitovima sve do ponoći kada je, uz odbrojavanje i vatromet, na najbolji mogući način poželjena dobrodošlica Europskoj uniji.

„Za Hrvatsku je ovo velika šansa koju svakako moramo iskoristiti i mi u Vodnjanu. Ovo je povijesni trenutak i prilika za brži razvoj grada. Neka Vodnjan postane još ljepši grad po mjeri čovjeka“, poručio je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Koncert Nine Badrić
Koncert Nine Badrić
Otvorenje izložbe fotografija Zaneta Paulina „Rondo Istriano“
Otvorenje izložbe fotografija Zaneta Paulina „Rondo Istriano“

Tweet

Posljednje novosti