jedan od najpoznatijih istarskih vinara tvrdi:

'Ove godine grožđe je možda i najbolje od kada se bavim vinarstvom'

1
Ilustracija
Ilustracija

Ovogodišnju berbu grožđa, nakon vrlo nepovoljnog ljeta, spasilo je sjajno vrijeme u drugoj polovici kolovoza i u rujnu. 

To je nekim ekim vinogorjima pomoglo ne samo da nadoknade gubitke, nego da proizvedu prilično dobro grožđe.

 

Gianfranco Kozlović kaže da je sunce u rujnu spasilo berbu, i da se sada nada veoma dobroj kvaliteti grožđa. 

Klaudio Tomaz procjenjuje da je zahvaljujući lijepom vremenu krajem kolovoza i u rujnu dobio možda najbolje grožđe otkako se bavi vinogradarstvom. Tomaz, koji je dovršio novu, dosta monumentalnu vinariju u Motovunu, iskreno je optimističan oko ovogodišnje berbe.

Ivica Matošević kaže da je sezona bila veoma teška, jedna od kompliciranijih, ali da je malvazija na kraju ispala prilično dobro, dok nije siguran za kvalitetu crnih sorti.

Milan Budinski naglasio je da se 2023. srećom ne može uspoređivati s 2014. jer se 2014. grožđe naprosto nije moglo spasiti, dok je 2023. uz puno rada u vinogradu bilo moguće dobiti vrlo dobro grožđe. 

Medea je, primjerice, prošli tjedan brala merlot za Punta Grecu. Budući da se Punta Greca proizvodi samo u dobrim godinama, očito je da u nekim dijelovima Istre berba 2023. definitivno nije razočarala, piše Plava kamenica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA