Istarski gradovi ulazak u EU proslavit će koncertima, izložbama, vatrometima, predstavama...

29.06.2013 - 10:52
Zastava Europske unije na pulskoj Komunalnoj palači
Zastava Europske unije na pulskoj Komunalnoj palači

Ulazak Hrvatske u Europu uniju prigodnim programima obilježit će se u svim istarskim gradovima. U Puli je tako, na Portarati, najavljen koncert pulske urbane scene. U prvom dijelu programa koji traje od 10 do 14 sati okupljene će zabavljati DJ-i i plesna breakdance skupina ABoriginals. Drugi, koncertni dio programa, počinje u 21 sat, a nastupit će Cewgwe, Saša 21, Radio Aktiv i Manekeni.

Na Forumu će od 21 sat nastupati Big Band Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Nola, Bruno Krajcar, Franko Krajcar i The Night Express, a udruga Sonitus priredit će tematski 3D mapping.

Posebno iznenađenje spremaju padobranci iz Aerokluba Medulin u suradnji sa Aeroklubom Krila Istre iz Pule, operatera aerodroma Campanož/Medulin, koji će točno u 21 sati izvesti padobranski skok, spustiti se kod Zlatnih vratiju. U ponedjeljak u 10,30 sati djeca pulskih dječjih vrtića i zbor Zaro na Portartati će održati prigodan program pod nazivom "Dobro Jutro Europo".

U Poreču Soulfingersi i klapa, u Vodnjanu Nina Badrić

Građani Poreča ulazak Hrvatske u EU proslaviti će uz Soulfingerse, klapu Motovun, ples i vatromet. Svečani program započet će u 20,30 sati na Trgu slobode nastupom članova Društva naša djeca i MOT08, nakon čega će nastupati učenici Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić.

Za ljubitelje klapske pjesme biti će tu klapa Motovun, a za dobru zabavu pobrinut će se grupa Soulfingers. Točno u ponoć uslijedit će vatromet i svečani govor gradonačelnika Edija Štifanića nakon čega će ponovo uslijediti Soulfingersi.

Konferencijom za novinare Grad Vodnjan najavio je program "Welcome EU". Osim zabavnog manifestacija će imati i edukativni karakter pa će se postaviti info punktovi i održati predavanja za građane 8i poduzetnike o budućnosti u EU.

Edukacije će se održati u Vodnjanu, Galižani i Peroju. Kulturno zabavni program započinje u u subotu u 9 sati u Vodnjanu kada će se održati predstava "Djevojčica i Roda, a sve će završiti velikim koncertom Nine Badrić u nedjelju u Vodnjanu i velikim ponoćnim vatrometom.

Podizanje zastave i prigodni govori gradonačelnika

Koncertom Limene glazbe Pazin i zbora Roženice te zabavom uz Amaro Band, program je kojim će Pazin dočekati ulazak u EU. Program će u nedjelju započeti u 20 sati i trajati do 0,30 sati. Pet minuta do ponoći gradonačelnik Pazina održat će prigodni govor uz podizanje zastave EU.

Program će se nastaviti u ponedjeljak u 10 sati ujutro kada će na Trgu slobode nastupiti plesna skupina Roxy dance, a djeca dječijeg vrtića Olga Ban dijelit će balone i crtati po asfaltu. Na trgu će u ponedjeljak biti organizirana i prodajna izložba tipičnih proizvoda Pazina i Istre.

Ulazak Hrvatske u EU Labin će obilježiti podizanjem zastave i Odam radosti koju će u ponoć izvesti Gradski orkestar. Program će započeti u 23,30 nastupom pjevačkog zbora Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi. Povodom ulaska Hrvatske u EU kao 28. članice, biti će otvorena i izložba 28 labinskih likovnih umjetnika pod nazivom "pozdrav Europi te video projekcija 28 labinskih znamenitosti, ličnosti i događaja.

Nedjeljni program Grad Buzet priredit će u starogradskoj jezgri na Baštionu. U 20 sati održati će se dječja kazališna predstava Europica, a u 21 sat započinje koncert Zajedničkim ritmom Europe, a nastupit će limena glazba Glazbenog društva "Sokol" Buzet te pihalni orkestri Divača i Boršt. Program se nastavlja uz koncert buzetskog Error banda.

U Rovinju aquatlon i doček veslača - Guinessovih rekordera, u Novigradu bogata gastro ponuda

Rovinjska proslava počinje u nedjelju u 10 sati svečanim predstavljanjem restaurirane slike "Otmica Europe" venecijanskog slikara Paola Veronesea iz 16. stoljeća. Nakon  predstavljanja restaurirane "Otmice Europe" nastupit će trio sastavljen od sopranistice Antonije Puček, tenora Sergia Predena Gatta i Masimiliane Brajković, u režiji glazbenika Massima Brajkovića.

Večernji glazbeno-zabavni program bit će na gradskom trgu u znaku grupa Feedback, Trio Evolution i Dream Project, dok će na Trgu Rivijera večer u duhu rovinjske tradicije organizirati Ekomuzej  Batana, potpomognut rovinjskim vinarima i uljarima iz Agrorovinja i udruge Rubinum.

Sportski dio programa  počinje u nedjelju od 11 sati i odvijat će se u zoni Zlatnog rta, gdje Triatlon savez Istre organizira državno prvenstvo u "aquatlonu", a u 20 sati na malom molu biti će doček za veslače- Guinessove rekordere Roberta Barbierija i Riccarda Cuzzolina koji će ponovo u kajaku preveslati Jadran od Venecije do Rovinja.

"Europska noć/Notte europea" naziv je programa kojim će u nedjelju od 20 sati pa do ranog jutra Novigrad će proslaviti ulazak Hrvatske u EU. Starogradska jezgra, parkovi, ulice ispunit će bogata gastronomska ponuda i degustacija, a novigrađane i njihove goste zabavljat će Goran Griff band i etno skupina Šćike. U ponoć je zakazana zdravica uz posebno iznenađenje. (Pripremio: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti