grozan čin za svaku osudu

Napadnut sudac na nogometnoj utakmici u Istri! Završio je u bolnici

25.09.2023 - 16:24
Ilustracija (foto: Pixabay)
Ilustracija (foto: Pixabay)

Susret četvrtog kola Prve županijske nogometne lige između Rovinjskog sela i Muntića prekinut je u 71. minuti susreta, pri vodstvu domaćina od 2:0, nakon napada gostujućeg igrača Tedija Husarića na glavnog suca utakmice Matea Čalića iz Marčane koji je od zadobivenih ozljeda završio u pulskoj bolnici.

Nogometni savez Županije Istarske oštro je osudio fizički napad igrača NK Muntića, a uz osudu spomenutog čina, NSŽI apelira na sve članove nogometne obitelji, i na suce i na igrače, da razmišljaju o svom ponašanju te kvalitetnije kontroliraju svoje emocije, koje su na sportskim terenima sasvim normalna i česta pojava.

 

NSŽI ističe kako je žalosno da pojedini članovi nogometne obitelji svojim javnim istupima, komentarima na društvenim mrežama, potiču i podržavaju nasilje i neprimjereno ponašanje na sportskim terenima.

Predsjednik Darko Raić Sudar bio je kratak i jasan: "Dugo sam godina igrao nogomet i mogu shvatiti da suđenje izaziva emocije te da ne reagiramo svi jednako, ali isto tako poručujem svima kako će NSŽI, kao i HNS, imati nultu stopu tolerancije prema svima onima kojima se ne ponašaju u sportskom duhu. Svi članovi nogometne obitelji, od igrača preko sudaca do delegata i svih ostalih, moraju biti sigurni na nogometnim terenima, a oni koji tu sigurnost budu narušavali morat će snositi ozbiljne reperkusije", stoji u priopćenju Nogometnog saveza Županije Istarske.

Tweet

Posljednje novosti