Dani Julesa Vernea: Predstava za djecu i izložba dječjih radova i književna večer

28.06.2013 - 06:14
Predstava "Tko je to izumio"
Predstava "Tko je to izumio"

Drugog dana manifestacije Dani Julesa Verne, koja je ove godine posebno posvećena djeci i mladima, otvorena je izložba pobjedničkih dječjih likovnih radova na temu „Neobično vozilo“ pristiglih na natječaj koji je provelo Društvo Naša djeca Pazin. Na natječaj je pristiglo ukupno 182 rada, iz mnogih razreda istarskih osnovnih škola, od prvog do osmog razreda. Ukupno je nagrađeno 18 radova i ti su radovi tiskani na majice povodom Dana Julesa Vernea. Nagrađeni učenici dobili su uz majicu i prigodne nagrade.

Nakon otvorenja izložbe, program se nastavio izvedbom predstave "Tko je to izumio" u prepunoj rotondi Pazinskog kaštela. Radi se o zabavno - edukativnoj predstavi o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima. Kroz predstavu "Tko je to izumio" djeca na zabavan način uče o važnostima određenih hrvatskih izuma bez kojih svijet danas ne bi bio onakav kakav jest.

Novitet koji je također uveden ove godine pod nazivom „Dnevnik neobičnih putovanja“ izazvao je veliki interes kod mlade publike. Radi se nagradnoj igri u kojoj mogu sudjelovati svi posjetitelji koji na kraju svakog programa u kojem sudjeluju mogu zatražiti naljepnicu koju mogu zalijepiti u svoj „Dnevnik neobičnih putovanja“. Svi koji sakupe minimalno 4 naljepnice mogu sudjelovati u nagradnoj igri čije će izvlačenje biti u subotu 29.6. u 20.30 sati na glavnoj pozornici.

Na programu je bila i književna večer u Kući za pisce po nazivom „Zov dalekih obala“ na kojoj gostuje putopisac i avanturist Nenad Vlahović koji je svijet oplovio brodićem izrađenim vlastitim rukama. U tijeki su također prijave za razna neobična putovanja koja očekuju posjetitelje za subotu, 29.lipnja., glavnog dana Julesa Vernea!

Tweet

Posljednje novosti