RUKOMETAŠICE UMAGA KREĆU U DRUGOLIGAŠKOM DRUŠTVU

Jakša Boglić: 'Trebamo imati puno strpljenja'

0
Jakša Boglić, trener ŽRK Umag (Foto: S. Žulić)
Jakša Boglić, trener ŽRK Umag (Foto: S. Žulić)

Ženskom rukometnom klubu Umag ovo je bilo jedno od težih ljeta u njihovoj povijesti. Kolektiv koji je dugo godina bio stalni član najelitnijeg hrvatskog ženskog rukometnog razreda od ove sezone nastupa u Drugoj ligi - zapad. Ispadanje rukometašica u ne baš lijepim okolnostima gdje je tijekom prošle sezone došlo do promjene vodstva kluba i odljeva velikog broja igračica, stavio je pred stručni stožer nove izazove slaganja ekipe za novu sezonu.

- Taj pad u niži rang se poprilično odrazio ne samo na klub već i na same djevojke. Dosta je to bolno doživljeno, a uz to smo izgubili tih šest do sedam igračica što bi za svaku ekipu bila velika promjena. Stoga je sigurno da ćemo se u prvih par kola morati potražiti. Za cure je to novo natjecanje i liga je dosta kvalitetna bez obzira što to više nije najviši rang. No mi jednostavno nećemo plakati i pokušati ćemo se polako vratiti na staze na kojima smo nekada bili. Idemo hrabro dalje. Uz sve ono što smo prošli tijekom ljeta i koliko nas se odazvalo na početku mislim da sada već imamo respektabilan broj igračica, iako se tu radi o dosta mladih djevojaka. Neke starije su otišle u nove sredine i vjerujem da će u dogledno vrijeme imati volje i želje se vratiti jer svima su vrata otvorena. No zadovoljan sam što su ove mlade igračice pokazale i da se već sada mogu boriti u seniorskom rangu - kaže o situaciji na početku ovih novih drugoligaških izazova trener umaških rukometašica Jakša Boglić.

 

No, bez obzira na poteškoće umaške ‘lavice’ su ovoga ljeta prionule poslu ne bi li u što skorije vrijeme ponovno pokušale pokucati na vrata prvoligaškog društva.

- Mogu reći da smo ovaj period poprilično dobro odradili s obzirom na ljetnu sezonu. Prvi period priprema odrađen je na vanjskim terenima zbog zauzetosti dvorane, no potom je to otišlo u nekom normalnom smjeru. Imali smo i nekoliko pripremnih susreta te ono što je meni bilo bitno je da sam vidio taj žar i borbu kod mojih djevojaka pa vjerujem da će nas to krasiti tijekom cijeloga prvenstva. Malo nam je bilo nedostajalo da više budemo zajedno, ali to je već uobičajeno ljeti u turističkom mjestu kao što je Umag. Međutim djevojke koje nisu stigle biti stalno na raspolaganju odrađivale su individualne treninge u teretani tako da se nije stajalo - kaže o pripremnom periodu Boglić. 

Na premijeri novog prvenstva Umažanke očekuje susret na njihovom parketu u subotu s početkom u 18 sati protiv crikveničke Murvice.

- Želja nam je prvenstveno da se održimo kao stabilan drugoligaš i pokušamo ravnopravno igrati sa svima te ukoliko nam se pojavi šansa za bolji rezultat naravno da ćemo je pokušati iskoristiti. U svakom slučaju neće biti lako, ali ja na stvari koje nam se događaju gledam pozitivno, tu smo gdje jesmo i nema plakanja. Naravno da nam treba vremena i teško je očekivati da ćemo već na samom početku postizati neke dobre rezultate, ali kroz mjesec dva sigurno će se konture tog nekog našeg rada polako moći vidjeti. Dolaskom još dvije igračice koje očekujemo sigurno će se promijeniti izgled naše ekipe. Vjerujem da ćemo tada biti stabilniji i sigurniji, a vjerujem da će biti tada lakše i drugim igračicama koje još moraju rukometno odrasti i zato moramo imati jako puno strpljenja. Ja ga imam, mislim da ga imaju i cure - zaključuje Jakša Boglić. (Siniša Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA