POREČANI U NEDJELJU DOČEKUJU KTC

Antonio Ljubić: ‘Spremni smo napraviti velike stvari’

21.09.2023 - 23:20
Antonio Ljubić, RK Poreč
Antonio Ljubić, RK Poreč

Rukometaši Poreča nakon polovičnog uspjeha u prva dva kola Premijer rukometne lige na svom parketu dočekuju u nedjelju u 17.30 sati momčad KTC-a iz Križevaca, ekipe koja je kroz kvalifikacije u susretima s Buzetom uspjela zadržati ostanak u najelitnijem rangu hrvatskoga rukometa. I Križevčani su u prva dva kola polučili polovičan uspjeh, također zabilježivši poraz od najjače momčadi skupine, našičkog Nexea. No, Porečani i u ovom susretu pred svojom publikom očekuju pozitivan rezultat. 

- Oni su ekipa sa puno starijih iskusnih igrača te sigurno znaju igrati rukomet, a posjeduju prije svega veliku individualnu kvalitetu. No, vjerujem da smo puno bolja momčad, imamo puno mladih dečki i nadam se da ćemo uzeti dva boda u tom susretu - kaće o nadolazećem dvoboju pouzdani porečki pivot Antonio Ljubić.

 

Novinarska znatiželja iz podsvijesti je ‘iskopala’ i prisjećanja na posljednji prvenstveni susret koji su porečki rukometaši odigrali u Našicama protiv jedne od najjačih momčadi lige, iako je u glavama ‘crveno-bijelih’ sa zapadne obale Istre ta utakmica davno apsolvirana.

- Išli smo tamo i drago mi je da nismo spustili gard. Mislim da smo dali sve od sebe, iako smo možda i znali da tamo ne možemo pobijediti. Rezultat je možda malo nerealan jer smatram da smo mogli i bolje završiti susret, ali znamo tko je Nexe, biti će još utakmica s njima i nadam se puno boljem rezultatu nego u ovoj - kaže Ljubić. 

Očekivanja porečkih rukometaša u ovoj sezoni su poprilično visoka. To ne čudi kada se zna kakav su respektabilan igrački kadar okupili ove sezone u svojim redovima.

- Ušli smo u prvenstvu s očekivanom pobjedom i uz realan poraz protiv Nexea, no vjerujem da do kraja možemo stići do Lige za prvaka koja nam je i u ovoj sezoni realan cilj. Nadam se da će tako i biti. Sasvim smo sigurno bolji nego prošle godine. Došao nam je Nikola Ivanković koji je bio najbolji srednji u mladoj reprezentaciji i jedino što mu nedostaje je malo iskustva koje će sigurno dobiti kroz naredne utakmice. Teo Čorić je tu jedan od onih koji nam je došao najviše pomoći, a o Vedranu Mataiji s druge strane mislim da ni ne treba trošiti previše riječi, tako da mislim da imamo jako dobru ekipu i da smo spremni napraviti velike stvari ove godine - dodaje Antonio Ljubić. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti