Slučaj vršnjačkog nasilja na Giardinima

Jedan od napadača trenirao borilačke vještine u poznatom pulskom klubu

21.09.2023 - 12:35
Ilustracija
Ilustracija

Jedan od osumnjičenih napadača iz slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja nad maloljetnim Puljaninom koji se dogodio prije nekoliko dana iznad pulskih Giardina trenirao je borilačke vještine, i to u poznatom pulskom klubu Punch It, neslužbeno saznajemo.

Informacija je to koja kruži Pulom već nekoliko dana, no iz kluba demantiraju da je maloljetni osumnjičenik bio formalno član kluba.

"Ima mnogo mladih koji prođu kroz dvoranu, ali se ne zadrže dugo. Ne možemo utjecati na sve, ali mogu reći da taj mladić nije član našeg kluba. Bio je na treninzima nekoliko puta i to je to, nije dio priče. Da je bio član kluba, istog trena bi dobio isključenje. Ne podržavamo nasilje niti treniramo ljude da se tuku po ulici. Strogo osuđujem svaki oblik nasilja. Dokazivanje može ići kroz sport, u dvorani, gdje je takvim stvarima mjesto", kratko je prokomentirao Teo Mikelić, član i najistaknutije lice pulskog Punch it Gyma.

 

Podsjetimo, Regional Express je objavio je da je u posjedu videosnimaka iz Pule na kojima se vidi kako nekolicina iz grupe mladića, vjerojatno srednjoškolaca, u samom centru grada, iznad Giardina, usred dana udara jednog bespomoćnog tinejdžera. Šamarali su ga i udarali u glavu.

Posljednje dostupne informacije govore o tome da se istarska policija ozbiljno bavi slučajem. Naime, policija je nakon dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja, u koje je bio uključen maksimalan broj policijskih službenika, utvrdila identitet svih mladića koji su uključeni u slučaj brutalnog vršnjačkog nasilja nad maloljetnim Puljaninom.

Neki od njih su uhićeni, a ostali su privedeni na obavijesni razgovor u sjedište Policijske uprave istarske, te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje. Ipak, zbog činjenice da su i osumnjičeni i žrtva maloljetni, policija za sad nije potvrdila koliko je točno maloljetnika osumnjičeno za nasilje. (Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti