neki to vole slatko

Desert s rakijom iz poznatog porečkog restorana raspametio kritiku

0
Poreč, ilustracija
Poreč, ilustracija

Da je Istra poznata po vinu, maslinovom ulju, boškarinu, domaćoj tjestenini, morskim plodovima - to je poznato, ali da se ovdje mogu naći neka od najboljih slatkih jela u Hrvatskoj, to nitko ne zna. 

Međutim, Dobra hrana u svom osvrtu na najbolje restoranske deserte spominje dva mjesta u Istri. 

"Bez obzira na to u kojem smjeru vas ranije poslužena jela odvedu, jeste li dobro ili loše raspoloženi, sviđa li vam se ili ne sviđa ono što vam je do tog trenutka prezentirano, desert cijelu stvar može okrenuti u dva smjera. Može uvelike popraviti dojam restorana ako vam je prije njega posluženo slabije predjelo ili glavno jelo ili, pak, može potpuno pokvariti sve ono što ste do trenutka posluživanja deserata pojeli.

 

Slastičari i njihovi recepti, dakle, u rukama imaju veliku moć, a ponekad su i razlog zbog kojeg ćemo se u određeni restoran vratiti. Upravo zato, napravili smo kratak popis s adresama na kojima smo ovog ljeta kušali odlične deserte i u koje bismo se, među ostalim, upravo zbog tih jela vrlo rado vratili. Od jednostavnijih slastica do deserata koji već na prvi pogled ostavljaju bez riječi, na našem popisu pronađite ih sve", piše Dobra hrana.

"Kada smo nedavno posjetili restoran Spinnaker u Poreču, nakon nekoliko odličnih slijedova glavnih jela posebno su nas oduševili deserti. Sorbet od pašarete bio je pravo iznenađenje, ali kroštula s rakijom, cvjetnim medom i peludom nas je raspametila i ne bismo imali ništa protiv da u ovoj slastici uživamo baš svakog dana. Desert je osmislila talentirana slastičarka Dragana Kovačević i jedan je od najboljih u kojima smo ovog ljeta imali prilike uživati.

S dolaskom Maše Salopek na mjesto glavne slastičarke u rovinjskom Cap Aureu, deserti su ovdje sami za sebe postali dovoljan razlog za dolazak na večeru. Nakon već ionako fantastičnih jela koja smo u Cap Aureu isprobali, na kraju smo ostali oduševljeni i Mašinom dinjom fermentiranom u soku od domaće rajčice, sorbetom od krastavaca i tamnom čokoladom te kozjim mlijekom s pečenim krastavcima, kandiranim limunima, jabukom i karameliziranim orasima. Divan spoj okusa, tekstura i deserti koje ćemo zasigurno još dugo pamtiti", piše Dobra hrana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa