donacija

Obrtnici pomogli rovinjskoj školi u kupnji autodizalice

18.09.2023 - 18:04
Dizalica za potrebe obrazovanja automehatroničara
Dizalica za potrebe obrazovanja automehatroničara

Dugoročna suradnja Obrtničke komore Istarske županije i Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj nastavlja se i dalje, i to u cilju  unapređenja uvjeta rada u svim sektorima obrazovanja. Ovom je prilikom Komora donirala školi dio sredstava (1.326 eura) za kupnju autodizalice. Tako će učenici koji se budu obrazovali za zanimanje automehatroničar u obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije imati priliku raditi i učiti na novoj opremi, koja je zahvaljujući potpori Komore, ali i sredstvima same škole, postavljena u radionici strojarstva.

Obrtnička komora Istarske županije svake godine pomaže istarskim školama u kojima se djeca obrazuju za jedno od obrtničkih zanimanja, pa je ove godine Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj omogućeno da uz njihovu pomoć autodizalica obogati opremu potrebnu za školovanje učenika u zanimanju automehatroničar.

Predstavljanju donirane opreme prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić;  ravnatelj Strukovne škole Eugena Kumičića Emil Nimčević; predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj Gordan Trojanović; potpredsjednik Udruženja obrtnika Rovinj Stanislav Briškoski i Eros Sorić, tajnik Obrtničke komore Istarske županije.

Svrha ovakve suradnje jest postizanje bolje učinkovitosti ove škole, Grada i gospodarskih subjekata i to zajedničkim djelovanjem radi objedinjavanja znanja, iskustava, kontakata i resursa putem osiguranja sredstava za kontinuirano opremanje i unaprjeđenje uvjeta rada, provođenja učenja temeljenog na radu, poticanja suradnje škole s tvrtkama radi prilagodbe obrazovnih programa potrebama na tržištu rada. Važni ciljevi su i promocija strukovnih zanimanja, organizacija smotri i drugih skupova, kao i obavljanje drugih poslova koji doprinose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja.

Tweet

Posljednje novosti