POREČANI SE S PORAZOM VRATILI IZ NAŠICA

Matija Rađaković: ‘Ostaje žal što nismo uspjeli ‘zapapriti’ Nexeu’

18.09.2023 - 01:45
Matija Rađaković protiv Nexea (Foto: RK Nexe)
Matija Rađaković protiv Nexea (Foto: RK Nexe)

Teško je bilo očekivati da porečki rukometaši mogu izvući nešto više od pristojnog poraza protiv jedne od najjačih hrvatskih momčadi proteklog desetljeća. Na gostovanju u Našicama Porečani su slavili samo jednom i to pred više od 12 godina, dok su druge strane rukometaši Nexea i ove godine legitimni kandidati za napad na naslov državnog prvaka. Čitavih 20 minuta prvoga dijela Porečani nisu dozvolili superiornijim Našičanima da se rezultatski odvoje. Nakon prvih pet minuta Porečani su imali pozitivan rezultat zgodicima Krajcara i Ikanovića da bi u 22. minuti ponovno zgoditkom Luciana Krajcara porečki rukometaši imali samo gol zaostatka (9:8).

- Protiv ovakvih jakih momčadi kao što je Nexe uvijek dođemo odigrati rasterećeno i igračima je takve utakmice lakše odigrati. No ne želim dolaziti ni u Našice ako ne pružimo ono što znamo i namučimo protivnika. Nexe je zasluženo pobijedio to nema nikakve dileme, ali šteta je što smo previše zicera promašili i rezultat je mogao biti manji da je bilo manje grešaka, no zadovoljan sam svime što smo prikazali. Mislim da su mladi igrači danas imali veliku minutažu jer će samo igrom dalje i napredovati. Danas je bila prilika da malo više igraju i ja sam zadovoljan kako su reagirali - rekao je nakon utakmice porečki trener Ilija Lovrinović.

 

Znali su se Porečani iz Našica često vraćati sa dvoznamenkastim porazom, ali isto tako, kao prošle godine, sa samo tri zgoditka zaostatka. 

- Naš dogovor je bio od samoga starta krenuti bez prevelikog straha, što smo čak i ispoštovali, dok smo trčali za natrag i sprječavali brzu tranziciju koja im je vrhunska i gdje kažnjavaju svaku napravljenu grešku. U prvih petnaestak minuta jako smo se dobro držali, onda smo pet minuta ušli u ‘crnu rupu’, promašili par zicera i tome pridodali tri spojene tehničke greške i tu se Nexe odvojio na pet, šest razlike i održavao tu prednost. Nažalost nismo se uspjeli vratiti te nam samo preostaje okrenuti se sljedećem kolu - rekao je kapetan momčadi Matija Rađaković. 

Trener Lovrinović utakmicu je iskoristio i kako bi u vatru gurnuo mlade momke u svojim redovima, od kojih je nekima ovo bio prvi susret s hrvatskim rukometnim veličinama poput proslavljenog reprezentativca Manuela Štrleka.

- U drugom poluvremenu su naši mladi dečki pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Stoga je šteta što nismo duže ostali u igri i pokušali ‘zapapriti’ Nexeu, no oni su još uvijek razina više nego što smo im mi nešto poklonili. Nama je ovaj susret prvenstveno bio za podizanje samopouzdanja, jer smo malo ‘klimavo’ odradili pripreme i stoga možemo većim dijelom susreta biti i zadovoljni. Okrećemo se sada susretu s KTC-om doma gdje nam je jako bitno da uzmemo dva boda - dodao je Rađaković. (Siniša Žulić)   

Tweet

Posljednje novosti