EUROPSKO PRVENSTVO U BUZETU

Talijan Christian Merli najbrži na treninzima buzetske auto utrke

0
Christian Merli (Foto: Siniša Žulić)
Christian Merli (Foto: Siniša Žulić)

Talijanski automobilist i novi europski prvak Christian Merli imao je najbrže vrijeme današnjih treninga Europskog prvenstva brdskih auto utrka ‘Buzetski dani’ koja se vozi na stazi Most - Peničići dužine 5.001 metar. Merli je u svojem prototipu Osella FA30 Judd LRM drugi trening prošao u vremenu od 2:07,639 i vozeći prosječnom brzinom od 141,1 kilometara na sat. Drugo vrijeme imao je čeh Petr Trnka, koji je za Merlijem zaostao u drugom treningu za 5,569 sekundi. Treće vrijeme imao je španjolac Joseba Iraola Lanzagorta u formuli nova NP01 sa zaostatkom 8,856 sekundi.

U konkurenciji tvorničkih automobila najbolje vrijeme treninga postigao je francuski automobilist Nicolas Werver u Porscheu 997 GT3R s vremenom 2:27,047 što mu je bilo dovoljno za peto mjesto ukupnog poretka subotnjih neslužbenih vožnji. 

 

Od istarskih automobilista najbrži je bio Buzećan Viliam Prodan sa svojom Škodom Fabiom, koji je postigao vrijeme drugog treninga od 2:38,135 čime je imao 18. najbolji rezultat trening vožnji. Njegov sugrađanin Majk Bašić sa formulom BRC EVO 5 1000 ccm stigao je do 26. rezultata ukupnog poretka. Nino Andrejević iz Lupoglava sa fiat puntom bio je osmi u grupi 2 s vremenom 2:46,431.dok je rovinjski automobilist Marino Poropat u renault cliju imao peto vrijeme grupe 3 sa 2:48,079. U grupi 5 najbrži je bio Puljanin Saša Radola u hondi civic s vremenom 2:50,280.

Službene utrke posljednje ovogodišnje stanice Europskog prvenstva u Buzetu kreću u nedjelju s početkom u 9 sati, kada je na rasporedu prva vožnja. Službeno otvaranje utrke predviđeno je za 13.15 sati a 15-ak minuta kasnije kreće i druga bodovna vožnja. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada očekuje se oko 18 sati. (Siniša Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa