opasan problem

Booking.com debelo kasni s isplatama! Jednom iznajmljivaču duguje 30.000 eura

0
Ilustracija
Ilustracija

Što se događa s isplatama Booking.coma prema pružateljima smještaja, pitanje je koje si ovih dana postavlja sve više privatnih iznajmljivača, piše Novi list.

Na društvenim mrežama i u medijima pojavile su se informacije kako neki čekaju i po tri mjeseca da im platforma prebaci novac za smještaj, međutim, kada će to biti, konkretnog odgovora zasad nema.

Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja (HUOS), na pitanje o čemu je riječ kaže kako svakodnevno ima po desetak poziva iznajmljivača koji još uvijek čekaju na isplatu svojih potraživanja od Booking.coma. Udruga je od platforme tražila službeno očitovanje.

 

- Tražili smo službeno očitovanje koje smo i dobili. Oni su u lipnju upozorili klijente da će imati tehničkih problema oko reparacije sustava, da će doći do kašnjenja uplata te da se ispričavaju i rješavaju problem. Međutim, te isplate i dalje kasne. Taman sam pričala s jednim iznajmljivačem kojem duguju čak 30.000 eura. Mislim da je on po visini potraživanja, od ljudi koji su nam se javljali, prvi. Do sada smo govorili o dugovanjima prema iznajmljivačima od nekih 4.500 do desetak tisuća eura. Znači ništa im nije isplaćeno tijekom čitave glavne sezone, ukazala je predsjednica HUOS-a.

Dodala je kako je od nadležnih u Booking.comu u Hrvatskoj tražila da se očituju u kojem će se periodu problemi riješiti i novac isplatiti, no konkretnog datuma zasad, čini se, nema.

- Rečeno je da nastoje rješavati problem u što kraćem roku. Mi ćemo za naše članove poduzeti sve što možemo da dođu do svog novca jer očito se nešto događa. Dakle, kažu da se trude riješiti situaciju, međutim neki iznajmljivači sada već tri mjeseca nisu dobili svoj novac. Znam da isti problem imaju u Australiji, Češkoj, dakle, nije samo Hrvatska u pitanju, no isto tako treba znati da ljudima taj novac treba za život. I još jedan savjet iznajmljivačima jest da svakako provjere da li uplate odgovaraju fakturama, ukazala je Marković.

Ukoliko imaju ovakve probleme, iz udruge su pozvali članove da im se jave na info@huos.hr.

Po pitanju neisplata iz Booking.coma kažu da im je žao zbog kašnjenja isplata koje su nedavno doživjeli neki od smještajnih partnera.

- Možemo potvrditi da je velika većina već primila zakašnjele uplate, tvrde.

- Iako smo na vrijeme obavijestili partnere o planiranom ažuriranju sustava naplate i u vezi s tim očekivanom kašnjenju isplata, nažalost dio njih je ipak bio zahvaćen daljnjim kašnjenjem zbog tehničkih poteškoća u sustavu. Na otklanjanju istih intenzivno radimo i očekujemo da će biti riješene u najkraćem mogućem roku, odgovorili su iz Booking.coma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa