Otvoreno novo dječje igralište u Poreču

0

Otvorenjem dječjeg igrališta u Poreču, 25. studenog 2011., završio je prvi dio Konzumovog projekta „Vratimo djecu na igrališta“ u okviru kojeg je do sada diljem Hrvatske otvoreno ukupno 27 dječjih igrališta.

Novouređeno igralište u Rovinjskoj ulici u Poreču otvorili su Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma i Milan Laković, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav grada Poreča.

Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora
Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora

Projekt „Vratimo djecu na igrališta“ započeo je prije nekoliko godina, a samo u ovoj godini izgrađena su i obnovljena igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku, Krku,  Sesvetama i Poreču.

Novo dječje igralište u Poreču prostire se na ukupnoj površini od 400 m². Gotovo cijelo igralište pokriveno je specijalnom antistresnom gumenom podlogom koja sigurnost prilikom igre podiže na najvišu razinu. Igralište je opremljeno s ukupno 9 novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice i klackalice, a djeci svih uzrasta omogućiti će bezbrižnu igru i razvijanje motoričkih sposobnosti. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim propisima. Sva dječja igrališta uključena u projekt opremljena su u suradnji s hrvatskim tvrtkama, a proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Poreču je tvrtka Redox d.o.o.

Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, prilikom otvorenja izjavila je: „Projekt ''Vratimo djecu na igrališta'' pokrenut je sa željom da se djeci diljem Hrvatske omoguće sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje s vršnjacima kao preduvjet sretnog odrastanja. Iznimno smo ponosni na projekt u okviru kojeg smo do sada otvorili 27 novih dječjih igrališta diljem Hrvatske, a posebno me veseli kada kroz ovakav projekt mogu dati svoj osobni doprinos i učiniti promjenu na bolje za kvalitetu života i zdravog odrastanja djece.

Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma izjavila je: „Konzum kao najveći trgovački lanac projektom ''Vratimo djecu na igrališta“ želi dodatno doprinijeti kvaliteti lokalne zajednice kao i dobrobiti djece u svakom gradu. Ovom prilikom zahvaljujem se svima na brojnim upitima, pohvalama i prijedlozima koje su nam uputili i time projekt učinili još boljim. U 2012. godini Konzum nastavlja dalje s projektom i njegovim proširenjem na ostale gradove diljem Hrvatske kako bi dječja igrališta učinio dostupnima za svu djecu Hrvatske.''

Milan Lacković, Iva Balent, Ivona Janjić
Milan Lacković, Iva Balent, Ivona Janjić

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA