TURISTIČKA STATISTIKA

U Istri od početka godine rast broja noćenja

0
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Nakon što je objavljeno da je u Hrvatskoj ove sezone ipak nešto više turista nego prošle, možemo pogledati i kakvo je stanje po županijama.

Gledano od početka godine do konca srpnja Istra je u plusu 3 posto u noćenjima, Kvarner 2 posto, a Splitsko-dalmatinska županija 5 posto.

U minusu je, na primjer, Šibensko-kninska županija, i to od 3 posto.

Gledano prema destinacijama, najviše je noćenja tijekom prvih sedam mjeseci ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Umagu i Splitu, dok je, gledano prema tržištima, u prvih sedam mjeseci najviše noćenja ostvareno s tržišta Njemačke (11,4 milijuna noćenja, razina prometa  2022. godine), Hrvatske (6,8 milijuna noćenja, +4 posto u odnosu na 2022.), Slovenije (6,2 milijuna noćenja, +3 posto u odnosu na 2022.), Austrije (4,5 milijuna noćenja, +2 posto u odnosu na 2022.), Poljske (3,5 milijuna noćenja, razina prometa  2022. godine).  

Podsjetimo, na razini cijele Hrvatske tijekom prvih sedam mjeseci zabilježeno je više od 11,5 milijuna dolazaka i gotovo 57 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 10 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima.

Ako se gleda samo srpanj,  ostvareno je 4,8 milijuna dolazaka i preko 29,5 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast od 3 posto u dolascima i izjednačenje rezultata u noćenjima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa