Punica za poželjeti: Sadnice marihuane bacila u smeće da bi spasila zeta od policije

12.06.2013 - 07:15
Punica je prije pretrage bacila teglu sa stabljikama marihuane u kontejner
Punica je prije pretrage bacila teglu sa stabljikama marihuane u kontejner

Policija je 11. lipnja izvijestila kako je u kući 37-godišnjeg Buzećana pronašla sjemenke i sadnice marihuane. No, zanimljivost izvješća nije bio 37-godišnjak, već 68-godišnjakinja koja je prije pretrage kuće, teglu sa zasađenim stabljikama marihuane bacila u kontejner za smeće.

U prvi mah, sudeći prema starosti aktera ove priče, moglo se zaključiti da je majka željela spasiti svoga sina, no, u ovom slučaju, iznenađuje što je 38-godišnjaka pokušala spasiti njegova punica.

Iako ni uzgoj marihuane kao kazneno djelo, ni pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, nisu za pohvalu, ipak treba odati priznanje punici na trudu da pomogne svom zetu. Treba isto tako spomenuti kako su i zet i punica zaradili kaznenu prijavu.

Punica je očito već ranije znala čime se zet bavi
Punica je očito već ranije znala čime se zet bavi
Punica je očito već ranije znala čime se zet bavi. Vjerojatno je znala što uzgaja u tim teglama, a možda je povremeno, zalijevajući svoje cvijeće, kap vode dolila i u zetovu teglicu, pa i počupala koji osušeni list.

Možda će ova dirljiva priča potaknuti mnoge zetove i punice da razmisle o svom odnosu. Možda potakne još ponekog da razmisli o svojim predrasudama prema punicama.

Možda u kontekstu cijele ove priče nije na odmet spomenuti kako je londonska općina Barnet zabranila viceve o punicama nakon što je zaključila da su šovinistički i puni nepoštovanja prema starijima. Nakon ovog događaja, možda bi i Buzet, poput londonske općine trebao pokrenuti inicijativu da se zabrane vicevi o punicama. (Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti