Može li Istra bez cajki? U Buzetu pokazali da može!

22.06.2023 - 12:52
DJ-evi u buzetskoj noći bez cajki
DJ-evi u buzetskoj noći bez cajki

Može li se napraviti zabava, party, a da se ne 'izvrte' Toma, Kuliš, Kuba, Bekuta, Buba Corelli, Jala Brat, MC Stojan, Tea Tairović, Gazda Paja, Aca, Dragana ili Devito?

Buzet je oduvijek bio 'zapad istoka'!

Buzet je osamdesetih godina prošlog stoljeća bio "zapad istoka", i danas je! To potvrđuje odaziv publike na starogradskom Bastionu gdje su najbolji regionalni DJ-i "vrtili i puštali" osamdesete na plesnu radost svekolike istarske publike. Zabavljali su se uz Buzećanke i Ročanke do jutra u retro ritmovima i Koparčani, Buježi, Porečani ali i Zagrepčanke, Riječanke i pokoji zatečeni slučajni turist. Ulaz je bio besplatan, a lokacija Bastiona pored crkve Sv.Jurja zaštitnika grada se pokazala savršenom u ovoj idealnoj noći.

Mladi, ali već iskusni Luka Čovo "Chokzy" je uvodno projurio mainstream laganicama, porečki kralj "Italo disco ritma" veteran Giancarlo Segon 'Mister G' podignuo je atmosferu i pri kraju svojega programa priredio iznenađenje publici. Pustio je "sentiš", laganu talijansku ljubavnu pjesmu jer je običaj u osamdesetima bio u špici programa desetak minuta napraviti "break-stop". Toga danas nažalost više nema, da se u tijeku zabave sretnu pogledi zaljubljenih koji iskoriste desetak minuta plesnog dodira. Nakon Mister G-a, je nastao show! Na pult je stigao Vladimir Miro Pausic 'Luca Montechhi' jedan od najboljih regionalnih DJ-a koji se u Buzetu odlično osjeća. Njegov dvosatni program je bio presjek najvećih hitova osamdesetih u ritmovima kako samo on zna poslagati što je buzetska publika nagradila zajedničkim plesnim koracima i plesom!

Ernest Nežić "Futurix" je za kraj buzetske noći pripremio cijelu prezentaciju Yu-Rocka gdje mu je pomoćno asistirao mladi DJ Chokzy i tako skoro do zore! Jer Buzet je to!

Noć bez cajki?

Da, može se. Grad Buzet je bez naknade ustupio javni prostor. Organizator programa, domaća firma Pro-Event se potrudila domišljatom montažom velike disco kugle i DJ pulta, približiti publici vrijeme kada je muzika bila više od same muzike. Stil i način života. Bile su to velike osamdesete!

Tweet

Posljednje novosti