Istra inspirit doživljaj u Medulin donio intrigantnu priču o Crispu

10.06.2013 - 08:38
Sudionici Istra inspirita doživljaja u Medulinu
Sudionici Istra inspirita doživljaja u Medulinu

Godina je 326., Crispo se vraća iz rata i njegov otac, Konstantin Veliki, proglašava ga svojim prijestolo-nasljednikom. Fausta, Crispova maćeha, pokušava zavesti Crispa, no kada ne uspije osvećuje se.

Priča je to, više nego zorno prikazana 10. lipnja u Medulinu, realizirana u sklopu nagrađivanog projekta Istra Inspirit. Iako je zbog kiše umjesto na arheološkom nalazištu Vižula uprizorena u medulinskom hotelu Arcus te na njegovoj terasi, organizatori su dali sve od sebe da doživljaj i ovoga puta bude jedinstven.

Naime, predstava je dinamična i interaktivna, glumci sjajni, a glazba i ples obogatili su intrigantnu priču o Crispu punu spletki, ljubavi i osvete. Pohvalno je što je, zbog stranih gostiju predstava dvojezična pa tako glumci istovremeno igraju na hrvatskom i engleskom pa je bez problema mogu pratiti i turisti, a da ne gube ništa od zanimljive priče o Crispu.

Gledatelji su imali priliku i sami sudjelovati u predstavi, primjerice, mačevati se s gladijatorima te uživati u bogatoj rimskoj gozbi – salati od ječma, polpetama od pinjola, vinu s mentom i medom…

Po reakcijama gledatelja, čini se da Istra inspirit jednako intrigira velike i male te domaće i strane gledatelje koji su znatiželjno gledali kostime glumaca, slikali se i razgovarali s njima nakon uspješne Crispove izvedbe.

Ovaj Istra inspirit doživljaj bio je doista potpun, a možemo samo pretpostaviti kakav bi tek bio da je uprizoren na Vižuli. Za one koje smo već ovime zaintrigirali, ostaje još 1. rujan kada mogu uživati o priči o Crispu na Vižuli, a u međuvremenu možete doživjeti brojne druge Inspirit doživljaje. Program pogledajte na www.istrainspirit.hr (Tekst i foto: Paola Albertini)

Gledatelji su se nakon izvedbe za uspomenu slikali s glumcima
Gledatelji su se nakon izvedbe za uspomenu slikali s glumcima

Tweet

Posljednje novosti