održivi obiteljski turizam

Predstavljen Croatia Summer Camp - nova društveno odgovorna inicijativa Valamara

Piše: Istarski.hr

19.10.2024 - 16:23
Frano Ridjan, Valentina Trandafilović, Tonči Bilić, Ivica Vrkić, Miha Rojina, Danko Cvjetićanin
Frano Ridjan, Valentina Trandafilović, Tonči Bilić, Ivica Vrkić, Miha Rojina, Danko Cvjetićanin

Nova digitalna platforma Croatia Summer Camp by Valamar - inovativna, društveno odgovorna inicijativa održivog obiteljskog turizma koja okuplja sportske, edukativne i umjetničke kampove na jednome mjestu, predstavljena je u Poreču u sklopu Sport Festa koji se ovih dana održava u sportskoj dvorani Žatika.

Ova platforma je prva takva u Hrvatskoj i cilj joj je omogućiti lokalnom stanovništvu, gostima i turistima da lako i jednostavno pronađu različite aktivnosti za djecu i tinejdžere, a lokalnim organizatorima klubova da se  besplatno oglašavaju i pronađu put do potencijalnih korisnika njihovih usluga.

"Croatia Summer Camp je više od web stranice, to je inicijativa za poticanje suradnje između lokalnih organizatora kampova, različitih klubova i udruga s jedne strane te stanovnika, gostiju i turista koji su zainteresirani i traže dodatne aktivnosti za mlađe članove svoje obitelji s druge strane. Lansiranjem ove platforme Valamar se kao odgovorna kompanija ponovno aktivno uključuje u zajednicu, obogaćuje kulturna iskustva i ostaje predan održivom turizmu. Naša vizija je stvoriti budućnost u kojoj obitelji imaju pristup širokom spektru ljetnih kampova diljem Hrvatske, čime omogućujemo svima da se osjećaju dobrodošlo i ravnopravno sudjeluju u svim aktivnostima", istaknuo je Ivica Vrkić, direktor sektora marketinga u Valamaru.

 

Prilikom predstavljanja projekta održana je i prigodna panel rasprava te je prikazan video koji je dočarao kako je Croatia Summer Camp ove godine izgledao. Okupljenima su se obratili i sudionici, organizatori kampova, koji su podijelili svoja iskustva iz prve sezone te iz prve ruke istaknuli koristi koje im je donijela platforma Croatia Summer Camp.

"Uz igru je najlakše učiti, a u našem kampu upravo kroz igru učimo djecu o važnim stvarima u životu, ne samo sportu. Drago nam je da smo ušli u suradnju s Valamarom. Platforma Croatia Summer Camp nam je već ove prve godine donijela mnoge benfite, lakše dolazimo do publike, a i mi i Valamar imamo zajednički cilj – pronaći djeci zanimaciju koja će pozitivno utjecati na njih. Veselimo se dugoročnoj suradnji", rekao je Danko Cvjetićanin, organizator košarkaškog kampa Basketball Adventure.

Uz njega na panelu su sudjelovali i Miha Rojina iz nogometnog kampa Juventus Football Academy, Valentina Trandafilović, suorganizatorica Tinker Labs STEM kampova te Tonči Bilić, predsjednik Hrvatske glazbene mladeži i programski direktor Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. I svi su se složili da je projekt Croatia Summer Camp upravo ono što je trebalo lokalnoj zajednici i djeci koja dolaze u destinacije.

Kampovi su inače podijeljeni u tri glavne skupine: sport, umjetnost i edukaciju. Sportski programi uključuju aktivnosti kao što su nogomet, vaterpolo, jedrenje i drugi sportovi čiji je cilj unapređenje motoričkih vještina, tjelesno zdravlje i timski rad.

Umjetnički programi nude, pak, radionice glazbe, slikarstva, plesa i kazališta i pritom potiču kreativnost i otkrivaju svijet umjetničkog izražavanja.

Edukacijski programi kao posebna kategorija pružaju priliku za učenje kroz interaktivne STEM radionice i projekte, omogućujući djeci usvajanje novih znanja na zabavan način. Prve godine, 2024., ova inicijativa je okupila čak 55 kampova i više od 3.000 djece i ponudila raznovrsne aktivnosti, od nogometa i jedrenja do STEM edukacija i glazbenih radionica.

"Pozivamo sve kampove i udruge koji se još nisu uključili u ovu veliku inicijativu da se pridruže. Sudjelovanje je besplatno, a donosi brojne prednosti za sve uključene. Cilj je pružiti djeci i mladima široku paletu mogućnosti za kvalitetno i zabavno provođenje odmora te dodatno poticati suradnju s lokalnim zajednicama i turističkim organizacijama. Želimo da Croatia Summer Camp postane prepoznatljiv projekt u cijeloj regiji, sinonim za kvalitetne i raznovrsne sadržaje koji inspiriraju djecu i čine njihovo ljeto nezaboravnim", zaključio je Ivica Vrkić.

Više informacija o projektu i kako se u njega uključiti dostupno je na platformi Croatia Summer Camp by Valamar.

Tweet

Posljednje novosti