Foto Buzet se vraća u osamdesete! Dođite na Bastion na glazbeni show

13.06.2023 - 13:54

Glazbeni DJ Show, retrospektiva "I love 80s na Bastionu” obuhvatit će razdoblje najslavnijih i najsjajnijih dana noćne zabave Buzeta i sjeverne Istre od početka osamdesetih do početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

Program će se održati 21. lipnja, drugi dan je neradni dan, i počinje već u 21 sat, a kako se radi o tematskoj večeri, očekuje se dolazak posjetitelja točno na vrijeme jer se i nekada također izlazilo u to doba.

DJ-i Opatije, Poreča, Rijeke i Buzeta!

Početak programa već od 21 sat je zamišljen na način da se predstave pjesme izvan plesnog mainstreama a toliko su kvalitetne da ih se nepravedno zaobilazi kod takvih i sličnih partija. Slušati će se Men whitout hats, Bonnie Tyler, Kajagoogoo, Duran Duran, Slipoery when wet, Prince, Bruse, Cyndi, Janet, The Police, Berlin itd. Povjerenje za otvaranje ove iznimne buzetske noći dobio je mladi ali iskusni riječanin DJ Chokzy.

Vrsni poznavatelj Italo disca, nabolji porečki DJ svih vremena, još uvijek aktivni Mister G, Giancarlo Segon se opet vraća u Buzet! Sa njime započinje top ritam night jer on je DJ vinila, cd-a i digitalnih konzola! Sve je u karijeri prošao, od kofera do sticka.

 

Mister G će publiku zagrijati na radnu temperaturu za trenutno najboljeg regionalnog DJ-a, ljubimca buzetske publike Lucu Montecchia! Buzet mu je izvrsno zagrijavanje za Retro Opatiju gdje je par dana kasnije glavni DJ. Luca Montecchi priprema svoj vlastiti 80es show u tzv “prime time-u”.

DJ-i Mister G i Luca Montechhi će sve posjetitelje “prošetati” osamdesetima ne samo u retro stilu već u kvalitetnim obradama iz osamdesetih kako bi se to posebno glazbeno vrijeme, jedna cijela epoha približila mlađima. Kako noć bude odmicala, neće se zaboraviti ni Dino Dvornik, ni Parni, ni Prljavci, ni Čorba, ni Dugme. DJ Futuristix, Buzećan s zagrebačkom studentskom adresom Ernest Nežić priprema poseban program za taj dio noći, kojemu će se pridružiti DJ Chokzy s početka naše priče!

Buzet, zimska koljevka osamdesetih

Robert Marušić, promotor projekta podsjeća da je projekt započeo još prije nekoliko godina s Covid pauzom, zamišljen kao okupljanje "zlatnih" buzetskih generacija iz osamdesetih godina prošlog stoljeća kada se u buzetskim disco clubovima i hotelu zabavljalo skoro tisuću mladih i starih iz cijele Istre, susjedne Slovenije i Kvarnera.

Alen Vitasović je svoju karijeru započeo u Buzetu sa vrhunskim pulskim Bandolers Bandom kasnije Amadeus Orkestrom maestra Marina Mahića.

Buzetski noćni život

Organizator programa na buzetskom Bastionu je mlada buzetska Firma Pro Events koja priprema podij za ples, pozornicu za DJ-e, light efekte iz 80-ih i svu ostalu infrastrukturu od toaleta do šankova, barova na kojima će se uz ostala pića posluživati i zaboravljene mješavine iz prošlog stoljeća, rum-cola, vodka-tonik, štok-cola.

Na pitanje o stanju buzetskog noćnog života, dobili smo ekskluzivnu informaciju da je gradonačelnik Damir Kajin pri kraju realizacije zamjene jedne državne nekretnine u koju bi uselile sve buzetske auto i moto sport udruge a podrumske prostorije objekta bi se ponudile zabavnom ugostiteljstvu i sadržajima za mlade kao trajno rješenje naglašava autor ovog projekta buzetski menadžer i poduzetnik Robert Marušić koji je i sam, od 1984. do 1988. godine te od 1990. do 1994. godine, bio DJ u video disco baru Fontana i kasnije u buzetskoj Discoteci Phoenix.

Povezani su Opatija, Poreč i Buzet

Robert Marušić podsjeća da DJ-i nisu slučajno izabrani. DJ Luca Montecchi je pripadnik generacije koja je 80-ih vrtila ploče u disco klubovima Istre i Kvarnera, posebno Opatije koja je imala najviše klubova u bivšoj Jugoslaviji, više od jedanaest a on je bio DJ Lady Madone. Giancarlo Segon dolazi iz Poreča koji je imao razvikani Internacional Club i Plavu Lagunu a i danas u centru grada Poreča postoji legendarni kafić u kojem se okuplja i zabavlja generacija iz osamdesetih. Rijeka je Rijeka, nakon Opatije, disco klubovi, kasnije Pubovi su se najbolje organizirali upravo u gradu koji teče.

Buzet i danas ima nekoliko vrlo dobrih aktivnih DJ-a koji nastupaju širom Jadrana i po privatnim Villa party zabavama. Pripremljeno je više od 7 sati programa najvećih hitova s kraja prošlog stoljeća iz osamdesetih godina. Volite osamdesete? Buzet, Bastion staroga grada je mjesto susreta. Srijeda, 21. lipnja 2023 od 21 sat.

Tweet

Posljednje novosti