'GARDEN – wine & cocktail dinner'

Foto Predstavljena jela od istarskog mesa, nova istarska vina i likeri  

27.05.2023 - 11:29
Daša Sirotić i Meri Vivoda
Daša Sirotić i Meri Vivoda

Old River, popularni restoran u Rušnjaku nedaleko Buzeta, u vlasništvu Meri Vivoda, 26. svibnja bio je domaćin i organizator zanimljivog događanja pod nazivom 'GARDEN – wine & cocktail dinner'. Na jednom mjestu predstavljena su jela od istarskog mesa, nova istarska vina i istarski likeri.  

Za one koji još nisu bili u Old Riveru, koji se nalazi uz samu cestu koja iz Buzeta vodi prema Ponte Portonu, reći ćemo da ovaj restoran, osim odličnog ambijenta i položaja, ima i prekrasnu livadu koja se naslanja na terasu, što je idealna lokacija za vrtne zabave i partyje.

 

'GARDEN – wine & cocktail dinner' u sebi je imao sve što jedan takav event treba imati. Degustacijski meni potpisao je chef Deni Srdoč, koji je kroz novi pristup prezentirao meso istarskog boškarina i magarca.

Za wine pairing zaslužan je bio Klaudio Ipša, koji pored vrhunskog maslinovog ulja po istim brendom 'Ipša' proizvodi i vrlo kvalitetna bijela i crna vina, a u Old Riveru je premijerno predstavio IPŠA Santa Elenu 2020. godište.

Za aperitiv i digestiv pobrinula se buzetska destilerija Aura, koju je na večeri predstavljala suvlasnica Daša Sirotić. Gosti su na početku večere degustirali prvi hrvatski aperitivo – AURA Ora Dˋoro, dok je večera završila njihovim Fernet amarom 78 – šampionom Vinistre 2023. godine.

Kao suorganizator večeri sudjelovala je i Agencija za ruralni razvoj Istre AZRRI, čiji je direktor Igor Marlić govorio o važnosti očuvanja tradicionalnih istarskih pasmina. Među gostima su bili i Nada Prodan Mraković, županijska pročelnica za turizam i gradonačelnik Buzeta Damir Kajin. Za glazbeni dio bili su zaduženi su DJ MisterG i saksofonist Franjo Črnjarić. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Daša Sirotić, Meri Vivoda, Klaudio Ipša, Deni Srdoč i Igor Merlić

 

Tweet

Posljednje novosti