Proglašeni najbolji sportaši Grada Pazina

0
Martin Štihović i Josipa Rigo
Martin Štihović i Josipa Rigo

U organizaciji Zajednice sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, u ispunjenom polivalentnom prostoru Školsko - gradske sportske dvorane Sportskog centra „Egidije Marion“ 23. svibnja održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2022. godinu na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Pred okupljene su stali i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima te oni koji su zaslužili posebne nagrade i priznanja.

Uz prigodne uvodne govore, nagrade i priznanja su na centralnom dijelu svečanosti najboljima uručili gradonačelnica Suzana Jašić i Zoran Bravar, predsjednik ZSU te lanjski laureati Stefani Mogorović i Alex Šćulac.

Zapaženi rezultati u Boćarskom klubu Pazin

Na temelju lanjskih ostvarenih rezultata, odbojkašica Josipa Rigo, boćar Martin Štihović i AK Istra Racing Team Pazin ponijeli su titule najboljih za prošlu godinu u tri prestižne kategorije; sportašica, sportaš i ekipa.

Josipa Rigo, članica ŽOK Pazin, je laskavu titulu najbolje sportašice ponijela zahvaljujući talentu, ali i velikom trudu koji ulaže u svoja sportska ostvarenja. Nastupila je u svim dobnim skupinama kluba, a sada je članica seniorske ekipe koja se natječe u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi gdje igra poziciju srednjeg blokera. Prošlih godina igrala je za selekcije Istarske županije mlađih kategorija. U 2022. godini kao članica školske odbojkaške ekipe osvojila je drugo mjesto na Državnom prvenstvu srednjih škola, gdje je bila jedna od stožernih igračica.

 

Njezin nagrađeni kolega, Martin Štihović član je Boćarskog kluba Pazin gdje nastupa za juniorsku i seniorsku ekipu, te na dvojnoj registraciji i za Boćarski klub Lindar u kojemu je i započeo prve boćarske korake. U 2022. godini postigao je  zapažene rezultate u Boćarskom klubu Pazin za juniore, od kojih se ističu prva mjesta na Prvenstvu Istre u brzinskom izbijanju, krugu, štafetnom izbijanju, paru i pojedinačno te treća mjesta na PH za juniore u krugu, brzinskom i štafetnom izbijanju. Svakako, najveći Martinov uspjeh u 2022. godini je to što je svojim dobrim igrama omogućio seniorskoj ekipi sudjelovanje na završnom turniru boćarske Superlige, na kojemu je klub na koncu osvojio treće mjesto.

Primat među nagrađenim ekipama zadržao je, pak, AK Istra Racing Team Pazin, čiji su članovi u natjecateljskoj sezoni 2022. u kronometar vožnjama ostvarili dva prva mjesta na Prvenstvu AKLZ te jedno drugo mjesto na PH. U ostalim disciplinama auto sporta Prvenstva Hrvatske pod ingerencijom HAKS-a, klub je u natjecateljskoj sezoni 2022. godini osvojio; 9. mjesto - PH karting , 9. mjesto - PH kružne utrke , 15. mjesto - PH rally, 14. mjesto – PH formula drive – HAKS Kup.

Nagrađena plejada mladih, uručene posebne nagrade

Na svečanosti su nagrađeni i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina u granskim sportovima;  Tonka Pilat (odbojka), Aleks Varvaruk (biciklizam), Ivana Hrvatin (automobilizam), Leon Travalja i Nina Bertoša (košarka), Darko Dušić (nogomet), Ema Kaligari i Ivano Brdar (kickboxing), Vito Vedran Rogović i Aurora Matošević (sportsko penjanje), Erik Babić (boćanje), Adriano Dragić (sportski ribolov).

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade.  AK Istra Racing Team Pazin dobio je posebnu nagradu za 30 godina postojanja, koju je u ime kluba preuzeo predsjednik Dušan Milotić, dok je NK Pazinka nagrađena za velikih 75 godina postojanje, a nagradu je preuzeo legendarni nogometaš pazinskog kluba Marinko Foško, inače sadašnji član uprave kluba.

Učenici Glazbenog odjela pazinske OŠ Vladimira Nazora uveličali svečanost

Program je vodila Meri Simičić Beato, dok su svečanost  uveličali svojim nastupima iznimno talentirani učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin; Tena Mejak (2. razred violine  - mentor Vili Popović, klavirska pratnja Karim Brković), Dominik Belc (4. razred trube - mentor Robert Mikuljan), Ana Ivetić (3. razred klavira - mentorica Barbara Stihović) te Emily Tominić (6. razred harmonike - mentorica Rožika Banov Mijandrušić).

Najboljoj  sportašici i sportašu tradicionalno je posebnu nagradu uručio i voditelj Poslovne Jedinice Istarske Kreditne Banke Pazin, Hrvoje Fabris, priopćeno je iz Grada Pazina.

Svi nagrađeni

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa