Igor Orlić novi predsjednik IDS-a Vodnjana, Enea Codacci ostaje u timu

0
Igor Orlić i Enea Codacci
Igor Orlić i Enea Codacci

Igor Orlić novi je predsjednik IDS-a Vodnjana, odlučeno je 15. svibnja na Izbornoj skupštini podružnice u Vodnjanu. Orlić (34) je diplomirani agronom, a već dugi niz godina radi kao poduzetnik u turizmu. U ovom mandatu obnaša dužnost predsjednika Kluba vijećnika IDS-a u Gradskom vijeću Grada Vodnjana – Dignano. 

Na Skupštini su izabrani dodatni članovi predsjedništva, Pietro Demori, Matteo Belci i Enea Codacci. Pridružuju se ranije izabranim članovima predsjedništva Cristianu Biasiolu, Tei Cvek, Ester Geissa Đurić, Matteu Moscardi i Davoru Pinzanu.

Novoizabrani predsjednik vodnjanskog IDS-a zahvalio se svom prethodniku, Enei Codacciju.

- Hvala mu na velikom angažmanu, a posebno me veseli što će i dalje ostati dio tima. Svoje znanje, vještine i sposobnosti stavljat će i dalje na raspolaganje našoj podružnici u ovom mandatu.

 

Orlić je podsjetio da su od početka mandata pokrenuti razni procesi unutar same podružnice. - Nastojimo nuditi najbolju verziju IDS-a, u kojoj ima mjesta za sve, ali primjenjujemo nultu stopu tolerancije prema svemu onome što ljude danas odvraća od politike. U proteklim mjesecima razgovarao sam osobno, ali isto su učinili i ostali članovi predsjedništva, sa stotinama ljudi, a najvažnije od svega čuli smo ih. Odluku da se kandidiram donio sam, između ostalog, i na tragu ovih razgovora.

Kao predsjednik vodnjanskog IDS-a, kazao je Orlić, stavit ću naglasak na to da budemo opcija koja spaja ljude. U Vijeću ćemo i dalje djelovati kao ozbiljna, vjerodostojna i konstruktivna oporba. Sve što je dobro podržat ćemo, a tamo gdje se može bolje na to ćemo jasno ukazivati. Od sutra započinjemo razvijanje programa koji je koristan, izvediv, održiv…program kojim stvaramo nove poslovne prilike i vrijednosti za sve naše sugrađane!

- Želja mi je da ubacimo u višu brzinu naš rad na terenu i s ljudima. Svima onima koji se u IDS žele uključiti, poručujem da su i više nego dobrodošli. Računam na otvoren i partnerski odnos sa svima koji žele dati svoj doprinos razvoju našeg kraja. Jedan čovjek može napraviti malo, a njih 100 mogu napraviti čuda!, zaključio je predsjednik vodnjanskog IDS-a Igor Orlić.

Na Skupštini su sudjelovali i predsjednik IDS-a Dalibor Paus te glavni tajnik Saša Škrinjar.

- Otvorenost, transparentnost i iskren pristup ljudima podloga su na kojoj se mora graditi buduće povjerenje između IDS-a i građana, poručio je predsjednik Paus članovima Skupštine, dodajući da se vodnjanski IDS može i mora isticati po kvalitetnim politikama i konkretnim političkim radom.

- Rezultati prošlih izbora u Istri pokazali su da je nekima vlast bila jedini cilj. Danas vidimo da to ne vodi nigdje i te sredine stagniraju. Ističite se po kvaliteti i integritetu jer povjerenje vaših sugrađana možete samo tako zaslužiti, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa