Puljanka Katarina Turčinović svjetska rekorderka u ronjenju na dah

0
Goran Čolak i Katarina Turčinović
Goran Čolak i Katarina Turčinović

Ovog je vikenda u Zagrebu u sjeni lokalnih izbora održano državno prvenstvo u ronjenju na dah. Ronilo se u bazenu u Utrinama, a Katarina Turčinović srušila je svjetski rekord u dinamici s perajama po CMAS-u koji sada iznosi 216,9 metara, donosi tportal

Čini se da su među našim roniocima na dah svjetski rekordi nekako uobičajena stvar. Pri tome ne mislimo na onog fejkera sa Sjevernog pola, nego na marljivu skupinu entuzijasta koji rone i ne dišu za čisti prestiž.

U Utrinama je, dakako, bio i aktualni svjetski rekorder u dinamici s perajama Goran Čolak koji se okitio sedmim naslovom državnog prvaka (s preronjenih 240 m), no junakinja dana postala je Katarina Turčinović iz Pule. Ona je ipak postavila svoj prvi svjetski rekord.

Mlada studentica zagrebačkog KIF-a preronila je s perajama 216,9 metara i skinula s trona talijanku Ilariu Bonin. 'Mislim da sam sada dala maksimum... ujedno imam i puno više samopouzdanja za svjetsko prvenstvo', izjavila je skromno svježa svjetska rekorderka. Mi kažemo: ako nikad nitko nije ronio bolje, Katarina ima pravo očekivati velike stvari na prvenstvima u Beogradu i Rusiji ovoga ljeta.

Kao što znamo CMAS je jedna od dvaju krovnih organizacija ronjenja na dah (druga je AIDA), a u Utrinama se ronilo pod okriljem Hrvatskog ronilačkog saveza. Miting je ujedno služio kao priprema našim roniocima na dah za svjetsko prvenstvo (po Aidi) koje se održava u Beogradu. Nastupilo je 24-ero natjecatelja iz pet hrvatskih klubova, KRD 2 Dive, RK Geronimo, DPS Zagreb, Rk Submania, PIK Mornar kao i dobro poznati slovenski as Samo Jeranko kao gost.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa