Destilerija Aura osvojila osam novih svjetskih zlata

04.04.2023 - 12:58
Daša i Mišel Sirotić
Daša i Mišel Sirotić

Obiteljska destilerija Aura i ove se godine ponovno istaknula kao jedan od glavnih promotora vrhunskih istarskih proizvoda pripravljenih od isključivo prirodnih namirnica po tradicionalnoj recepturi, što je odavno prepoznala publika, ali i struka i iz godine u godinu, nagrađuje ih sve većim brojem odličja.

S posljednja tri natjecanja koja su nedavno održana u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Austriji, Aurini proizvodi nagrađeni su sa čak sedam zlatnih odličja. Na međunarodnom natjecanju World Gin Awards, održanom u Velikoj Britaniji, Premium Istrian Gin Karbun osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji World’s Best London Dry Gin-ova, a ujedno je proglašen i najboljim hrvatskim ginom. To je ukupno deveto zlatno odličje za Gin Karbun koje pristiže sa renomiranih međunarodnih natjecanja.

I druga dva Aurina gina postižu značajne uspjehe na međunarodnim takmičenjima. Na nedavno održanom austrijskom natjecanju World Spirits Award Gin Karbun Navy Strength i Gin Karbun Limited Sea Edition osvojili su također zlatne medalje. Gin Karbun Navy Strength nositelj je ukupno deset zlatnih odličja, a za Gin Karbun Sea ovo je treće zlato, ali s obzirom da se radi o proizvodu koji je na tržištu tek nešto više od godinu dana osvojene nagrade i vrlo pozitivne kritike ocjenjivača itekako potvrđuju njegovu kvalitetu.

 

I ostali novi Aurini proizvodi očaravaju ocjenjivače na svjetskim natjecanjima pića. S World Spirit Awardsa pristiglo je zlato i za prvi hrtvaski aperitivo Aurin Ora d’Oro, a zlatna medalja dodjeljena mu je i na francuskom natjecanju Concours International de Lyon.

Iznimno visoke ocjene na posljednjim je natjecanjima osvojio Aurin Limoncello. Pristiglo je zlato s Concours International de Lyon, a zatim i double gold medalja s natjecanja World Spirit Awards te trofej Spirit of the year 2023. kao najveće priznanje koje može dobiti pojedini uzorak u svojoj kategoriji. Ocjenjivači su za Aurin Limoncello u opisnom dijelu ocjenjivanja istaknuli da je bombastičnog okusa i izvanredne svježine, a sukladno pravilima natjecanja dvostruku zlatnu medalju osvajaju isključivo izvanredni proizvodi svjetske klase.

Među ovogodišnjim laureatima je i najpoznatiji Aurin proizvod Teranino, koji je na prvom Teranino Festivalu održanom u Balama također osvojio zlatnu medalju i sada ih ima ukupno deset.

“Svaka osvojena nagrada velik je poticaj za daljnji rad i priznanje za sav uloženi trud. Ali posebno veseli kada uz naše šampione Teranino i Gin Karbun i novi proizvodi osvajaju zlata na svjetskim natjecanjima. Tako da smo jako sretni i ponosni da su ocjenjivači prepoznali kavlitetu svih naših proizvoda koja prijavljujemo na natjecanja. Ocijene, posebno one opisne, odličan su putokaz na koji način pristupati razvoju svake naše rakije, likera ili gina” istaknuo je vlasnik i direktor tvrtke Aura proizvodi Mišel Sirotić.

Tweet

Posljednje novosti