Pojedinačno prvenstvo Hrvatske

Mladim pulskim boksačima dva zlata i srebro

0
Anthony Mirković i Elvis Mahmutović
Anthony Mirković i Elvis Mahmutović

Anthony Mirković, član Boksačkog kluba Arena Pula i Luigi Šalov, član Boksačkog kluba Pula, osvojili su zlatne medalje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama održanom 18. ožujka u dvorani Boksačkog kluba Čakovec.

Reprezentativac Mirković obranio je naslov državnog prvaka u kategoriji do 86 kilograma tako što je tehnički i taktički iskoristio svojih 196 cm visine i duge ruke te pravodobnim kontrama ukrotio riječkog reprezentativca, moćnog udarača Matea Pejića iz BK Rijeka. Slavio podijeljenom odlukom 4:1.

Šalov je u kategoriji do 80 kilograma, u neizvjesne tri runde, žestokim udarima i protuudarima, sa 3:0 (dva suca bodovali su neodlučeno) svladao odličnog, vrlo perspektivnog Patricka Plantića (BK Katran Zagreb) kojeg je u kutu vodio stariji brat Damir Plantić, a potporu mu je u Čakovec došao dati i višestruki državni prvak Marko Zeljko.

Elvis Mahmutović, član BK Arena Pula, superteška kategorija +92 kg, jedini je imao hrabrosti stati pred reprezentativca Lovru Pavčeca (BK Nokaut Zagreb) osvajača europskih medalja u mlađim kategorijama. Nakon tri nokdauna u prvoj rundi slavio je Pavčec, ali za Mahmutovića srebrna medalja ima zlatni sjaj. Pored toga je Mahmutović ovom borbom ušao u reprezentaciju u postao jedan od kandidata za predstojeće europsko prvenstvu u glavnom gradu Armenije Erevanu. Za svoje uspjehe Mirković i Mahmutović ističu zasluge trenera Morisa Tankovića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa