Koalicija SDP-HSLS-HSU-HNS: Osvrt na rezultate izbora u Rovinju

22.05.2013 - 06:26
S tiskovne konferencije u Rovinju
S tiskovne konferencije u Rovinju

„Želimo se zahvaliti biračima koji su izašli na izbore a posebno onima koji su dali glas našoj koaliciji. Možda se 16,56% dobivenih glasova ne čini kao velik postotak ali je to u odnosu na predhodne lokalne izbore veliko povečanje i u postotku i u broju glasova a posebno u broju dobivenih mandata kada je na prošlim izborima dobiven jedan mandat a sada tri mandata i to: Petar Radetić (SDP), Tomislav Sošić (HSLS) i Eda Kalčić (SDP)“, rečeno je na konferenciji za novinare koalicije SDP-HSLS-HSU-HNS Rovinj.

„Smatramo potrebnim naglasiti da je bez obzira na mali odaziv u Rovinju (35%) koalicija jedina dobila veći broj glasova od predhodnih izbora kada je izlaznos bila oko 50%.

Činjenica je da je IDS apsolutni pobjednik i za gradsko vijeće i za gradonačelnika na čemu im čestitamo ali je također činjenica da je IDS dobio za gradsko vijeće oko sedam postotnik poena odnosno 11% manje nego na prošlim lokalnim izborima, dok u glasovima čak oko 1700 glasova manje nego na prošlim izborima.

Sličan pad u postotku i broju glasova je i kod gradonačelnika.

Činjenica je da broj dobivenih mandata nije u korelaciji sa dobivenim glasovima, jer kad bi ukupna opozicija bila na jednoj listi situacija bi bila da IDS dobiva devet mandata, a opozicija osam mandata. Ovime samo želimo građanima ukazati da se Rovinjom upravlja apsolutnom većinom sa  svega 18% dobivenih glasova od ukupnog broja birača u Rovinju.

Želimo prijopćiti građanima Rovinja da ćemo u gradskom vijeću grada Rovinja djelovati kao klub vijećnika SDP-HSLS i da ćemo biti konstruktivna i pravedna opozicija te da ćemo raditi u interesu svih građana Rovinja. Zalagati ćemo se da se realiziraju točke iz našeg programa, te sobzirom da je sličan programu IDS-a kontrolirati ćemo i stalno propitivati realizaciju istoga.

Kao što smo i obećali inzistirati ćemo da se čim prije osnuju mjesni odbori a posebno se to odnosi na Rovinjsko selo koji su nam i dali povjerenje u najvišem postotku (više od 20%)“, rečeno je na konferenciji.

Tweet

Posljednje novosti