Istru i Rijeku potresla vijest da je preminula dr. Miriam Brenčić

0
Dr. Miriam Brenčić
Dr. Miriam Brenčić

Istru i Rijeku je 12. veljače ujutro potresla vijest da je nakon višemjesečne borbe s posljedicama prometne nesreće preminula liječnica i fizijatrica dr. Miriam Brenčić.

Dr. Miriam Brenčić djetinjstvo je provela u Rapcu, gdje je majka dr. Jadranka Mikac-Brenčić imala ordinaciju obiteljske medicine, a otac Željko Brenčić bio profesor labinske Srednje škole, a nekoliko godina i predsjednik ondašnje Skupštine Općine Labin.

Dr. Brenčić završila je Opću gimnaziju u Labinu 1994. godine, te je bila prva generacija koja je upisala Opću gimnaziju nakon ponovnog uvođenja tog usmjerenja 1990. godine u Srednjoškolskom centru "Mate Blažina" Labin.

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci te dugo godina radila u Specijalnoj bolnici "Dr. Martin Horvat" u Rovinju, gdje je bila i v.d. ravnateljice, a posljednjih godina u KBC-u Rijeka, gdje je bila voditeljica Odjela za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi. Bila je i asistent na Katedri za neurorehabilitaciju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Iako prognoze nisu bile dobre, svi su se nekako nadali kako će ipak ishod biti pozitivan, ali nažalost sudbina je htjela drukčije. Srednjoškolski kolege sjećaju se Miriam kao izrazito pozitivne, optimistične i komunikativne osobe, uvijek spremne pomoći.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa