U prometnoj nesreći na Pašmanu teško ozlijeđena liječnica iz Rapca   

31.08.2022 - 11:09
Foto: 057info.hr
Foto: 057info.hr

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se 26. kolovoza dogodila na otoku Pašmanu po život opasne ozlijede zadobila je 46-godišnja liječnica iz Rapca.    

Kako doznajemo od PU Zadarske, nesreća se dogodila oko 20,10 sati na dionici ceste D-110, u mjestu Banj na otoku Pašmanu.

Prema rezultatima provedenog očevida, prometna nesreća se dogodila kada je 62-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom španjolskih nacionalnih oznaka u pravcu Tkona, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku izgubio nadzor nad vozilom te najprije udario u rasvjetni stup, a potom u betonski zid, nakon čega se vozilo prevrnulo.

Ozlijeđenim putnicima je pružena liječnička pomoć, te su kod dvoje hrvatskih državljana, 46-godišnje putnice konstatirane teške tjelesne ozljede (opasne po život), kod 49-godišnjeg putnika teške tjelesne ozljede, dok su kod dvoje putnika, poljskih državljana, utvrđena lake tjelesne ozljede.

Navedenom dionicom ceste, promet je bio u potpunosti obustavljen do 23,00 sata, kada je uspostavljen promet jednom prometnom trakom.

Dalje, obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 62-godišnji hrvatski državljanin tom prilikom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,73 g/kg u organizmu. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava, rekli su nam u PU Zadarskoj.

Neslužbeno smo pak doznali da je teško ozlijeđena 46-godišnjakinja liječnica porijeklom iz Rapca, trenutno zaposlena kao fizijatrica u Dječjoj bolnici Kantrida.

Tweet

Posljednje novosti