U Poreču organiziran malonogometni turnir za mlade

0

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i Županijskog nogometnog saveza Istarske županije organiziran je malonogometni turnir za mlađe dobne uzraste. U Poreču u Sportskoj dvorani Žatika održan je prvi ovogodišnji Tommy turnir u malom nogometu za djecu 2012. godište i mlađe. Mali nogometaši iskazali su se u spretnosti i fair playu, a osim u napetim utakmicama djeca su se družila, zabavljala i stjecala nova iskustva.

Na početku programa prisutne je pozdravio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, a podržali su ih i zamjenik predsjednika Sportske zajednice grada Poreča Dalibor Jakovčić, glavni tajnik Nogometnog saveza županije Istarske Robi Fonović te Darko Raić Sudar i Petar Krpan iz HNS-a. Uz glasnu podršku s tribina, mladi igrači na terenu su imali posebnog navijača: Niku Kranjčara, koji je izveo prvi udarac i svojim savjetima pomogao mladim nogometašima.

Završnica za Istarsku županiju održat će se 11. i 12. ožujka u Pazinu, a ekipe se bore za državnu završnicu Tommy malonogometnog turnira u Splitu. U Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koji su se plasirali na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

 

Već 27. godinu za redom Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko amaterska manifestacija u Europi, potiče zdrave navike i općeprihvaćene društvene vrijednosti poput tolerancije, multikulturalizma i uvažavanja različitosti. Uz propagiranje sporta i zdravog načina života, i ove godine, kroz kampanju Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet Igre propagiraju i zaštitu okoliša te edukaciju djece o važnosti recikliranja.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih, pravo na sudjelovanje imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i mogu se pronaći na web stranici igremladih.hr. Na ovogodišnjim Igrama sudjelovat će više od 100 000 mladih iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih svoju sezonu nastavljaju natjecanjima u ostalim sportskim disciplinama i velikim Telemach Danom sporta koji će se ove godine održati u 28 gradova u svim županijama Hrvatske. U sklopu jednodnevnih događanja na gradskim trgovima i sportskim centrima djeca osnovnoškolske dobi natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa