Predstavljeni donatori Zaklade za sport Grada Pule

0

U pulskoj Komunalnoj palači 27. siječnja 2023. godine predstavljeni su donatori Zaklade za sport Grada Pule na kojem su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, član Uprave Croatia osiguranja Robert Vučković, direktorica Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke Dubravka Jusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule i upraviteljica Zaklade za sport  (privremeno, do imenovanja novog upravitelja Zaklade za sport) Ivana Sokolov.

Gradonačelnik Filip Zoričić uvodno je rekao da je svrha Zaklade za sport Grada Pule promicanje i poticanje sportskih klubova i sportaša pojedinaca na području Grada Pule s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Grada Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Grad Pulu.

„Grad želi pomoći darovitim i perspektivnim sportašima, koji će svojim sudjelovanjem na natjecanjima i postignutim rezultatima na najbolji mogući način promicati Grada Pulu kao grad sportske izvrsnosti. Zaklada će podupirati sportske manifestacije i projekte od interesa za Grad Pulu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić, najavivši da je u pripremi Pravilnik i Statut kojim će se propisati kriteriji, prioriteti i način dodjele sredstava Zaklade.

„Hvala Croatia osiguranju i Zagrebačkoj banci što su prepoznali značaj Zaklade i što će svojim donacijama pomoći sportašima pojedincima i klubovima te trenerima u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i razvoju sporta u Puli“, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

U danima koji slijede predstavit će se i ostali manji podupiratelji Zaklade, te će se pokušati kroz izvan proračunska sredstva financirati ono što se dosada financiralo kroz proračun. Namjera je da svi dionici u lokalnoj zajednici na društveno odgovoran način pomažu zajednici. Prema prijedlozima članova Upravnog odbora Zaklade, radit će se na povećanju novčanog fonda Zaklade i osiguravanju kontinuiteta u financiranju kroz iduće četiri godine. Sredstva će moći donirati i građani i pravne osobe koji žele poduprijeti rad Zaklade.

„Iznimno mi je drago pozdraviti vas ispred Croatia osiguranja i biti tu u Puli povodom osnivanja Zaklade za sport. Uvjeren sam kako će Zaklada pozitivno utjecati na razvoj sporta, sportašica i sportaša svih uzrasta i pomoći im u postizanju sjajnih rezultata u budućnosti. Croatia osiguranje, kao najveće hrvatsko osiguranje i tržišni lider, kontinuirano podržava projekte koji promiču zdrav život kroz podršku brojnim malim i velikim sportskim timovima na lokalnoj i nacionalnoj razini. Ponosni smo što donacijom možemo podržati Zakladu za sport čime nastavljamo dugogodišnju potporu sportskim programima u Puli, ali i cijeloj Istri“, rekao je član Uprave Croatia osiguranja Robert Vučković.

„Zagrebačka banka važan je dio gospodarskog života i ukupnog razvoja Istre i Pule. Kao banka uključeni smo u financiranje izgradnje javne infrastrukture u Puli te dodatno podržavamo vrijedne društvene projekte i inicijative Grada. Prepoznajući značaj podrške mladima, odlučili smo biti donator Zaklade za sport te poduprijeti mlade perspektivne sportaše i nagraditi njihovu izvrsnost“, rekla je direktorica Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke Dubravka Jusić.

Na predstavljanju donatora Zaklade za sport predstavljen je i logo Zaklade.

„Logo Zaklade predstavlja univerzalnog, modernog sportaša u pokretu. Željelo se da logo bude jednostavan, ali prepoznatljiv, što će samoj Zakladi dati dodatnu vidljivost“, pojasnila je Ivana Sokolov.

Zaklada za sport Grada Pule registrirana je u Registru zaklada Republike Hrvatske. Po donošenju Pravilnika Zaklade raspisat će se javni poziv te bi do ljeta sportaši mogli dobiti prva sredstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa