U Umagu 36-godišnji vozač kažnjen s 3.090 eura

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Umaška policija je 24. siječnja oko 2,40 sati na kolniku Avenije grada Vukovara uočila teretni automobil Ford, krapinskih registracijskih oznaka, koji se nije kretao trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, već je prelazilo na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Pomoću svjetlosnih i zvučnih signala policijski službenici su vozaču izdali naredbu da se zaustavi, što je odbio i nastavilo se kretati Zemljoradničkom ulicom i ulicom Komunela da bi ga zaustavili u ulici Matije Vlašića. Prilikom kontrole vozač je odbio dati na uvid vozačku i osobnu iskaznicu, te je poradi bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja uhićen, a ponuđeno alkotestiranje je odbio. Policijski službenici nad vozačem su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili kako se radi o 36-godišnjaku koji ima aktivnu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Muškarac je poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici predan na nadležni sud koji mu je odredio novčanu kaznu od 3.090 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, priopćeno je iz PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa