'Umaški IDS jača'

Žužić: 'Isključivost gradske vlasti ne može nas obeshrabriti'

0
Anja Žužić
Anja Žužić

'U Umagu se iz godine u godinu srozavaju demokratska načela, a trenutna vlast već odavno pokazuje sve negativne strane dugogodišnje vladavine, od isključivosti, bahatosti i netransparentnosti', poručila je predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić na izvještajnoj Skupštini Gradske podružnice IDS-a Umaga održanoj u Petroviji.

Na Skupštinu se odazvao veliki broj umaških članova stranke, a podršku su im došli pružiti predsjednik IDS-a Dalibor Paus, predsjednik Savjeta IDS-a Vladimir Torbica, gradonačelnici Anteo Milos i Fabrizio Vižintin, predsjednica podružnice IDS-a Novigrada Ivana Špadijer, Daglas Koraca te članovi i članice predsjedništva umaškog IDS-a Sunita Prodan Benolić, Sandi Fabac, Goran Miljuš, Kristian Benčić, Daniele Fattor, Fabio Jeličić, Marino Zachigna i Livijano Kocijančić.

 Predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić podnijela je izvještaj o radu u razdoblju od kolovoza 2021., kad je preuzela upravljanje podružnicom, do prosinca 2022. - Izuzetno je teško surađivati s gradskim vlastima za dobrobit građana, kad ne postoji volja gradonačelnika za dijalogom, istaknula je uvodno, kazavši da pri tome misli osobito na “gašenje” mjesnih odbora koji zbog neprovedenih izbora ne funkcioniraju. Prigradska naselja i njihovi problemi marginalizirani su u odnosu na naselje Umaga, navela je.

- Isključivost gradonačelnika nije nas, niti će nas ikada obeshrabriti. Naglasak stavljamo na terenski rad, kontinuirane razgovore s mještanima o njihovim problemima, a poduzeli smo  brojne akcije u suradnji s njima, kao što su eko akcije čišćenja plaže u Lovrečici i šume u Vilaniji, iznalaženje sredstva za rad NK Babića, angažman oko prigradskih cesta u ingerenciji ŽUC-a, razgovor u Lučkoj upravi Umag - Novigrad za dodjelu parkirnih mjesta stanovnicima iz povijesne jezgre kod Hotela Kristala i drugo, nabrojala je Žužić.

 

Posebno je istaknula višemjesečni trud oko pronalaska rješenja za početak rada prve umaške Srednje škole koja je sagrađena proračunskim sredstvima mimo kriterija o uvrštenju škole u mrežu školstva Istarske županije. Na koncu svog iscrpnog osvrta izrazila je žaljenje što ni jedan od 13 IDS-ovih amandmana gradonačelnik Umaga Vili Bassanese nije prihvatio te uvrstio u proračun Grada Umaga za 2023. godinu.

- Dostupni smo građanima uvijek za sva pitanja koje možemo prezentirati na gradskom vijeću. Cilj nam je potaknuti zajedništvo i kao progresivna stranka poticati promjene u gradu za jednakopravan boljitak svih njezinih građana i raduje me što upisujemo nove članove, sve koji žele doprinositi konstruktivnom radu u zajednici, zaključila je Žužić.

Nakon toga se Umažanima obratio predsjednik IDS-a Dalibor Paus, iskazavši zadovoljstvo velikim odazivom skupštini.

- Smatram da je vaš koncept jednakopravnog pristupa svim građanima, neposredni razgovori s njima ono pravo, jer svi zaslužuju jednaku brigu u zajednici. Naša organizacija na području Umaga prebrodila je velike unutarstranačke i vanjske krize i opet jača.  Postaje sve aktivnija i bez obzira što neki osobno mislili, najvažniji nam je zajednički cilj – vratiti povjerenje građana i potaknuti promjene na bolje. Situacija je zrela da ju preokrenemo u našu korist. A za to postoje i argumenti. Imamo više nego respektabilnu podršku u cijeloj županiji, pa tako i u Umagu, što potvrđuju posljednji izbori za županijsku skupštinu. Na lokalnoj razini, samo ovako složnim i predanim radom poput vašeg možete vratiti poljuljano povjerenje i pokazati da promjene počinju od vas, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa