Pazin: SDP predstavio listu za Gradsko vijeće i kandidata za gradonačelnika

0
Članovi liste pazinskog SDP-a
Članovi liste pazinskog SDP-a

"Na tragu višegodišnje želje SDP-a Pazinštine da izađemo samostalno na izbore s listom za Gradsko vijeće, to smo ove godine i učinili", kazao je, 15. svibnja, u uvodnim riječima predstavljanja liste, predsjednik pazinskog SDP-a Ivica Gržinić. Nezadovoljavajući status u dosadašnjoj koaliciji te smjer razvoja Pazina razlozi su, dodao je Gržinić, zbog kojeg su se odlučili na takav korak.

"Ovaj iskorak činimo dodatno osnaženi i pomlađeni, a dodatan iskorak činimo po prvi puta izlazom i s vlastitim gradonačelničkim kandidatom ", kazao je Gržinić i izrazio zadovoljstvo time što je i Nezavisna lista Valtera Milohanića prepoznala kvalitetu kandidata za gradonačelnika Sandija Blagonića i podržala njegovu kandidaturu.

U želji da uključimo što širi lepezu ljudi, moram istaći da se na listi nalazi priličan broj mladih ljudi koji će u kombinaciji sa starijima dati najbolje", naglasio je Gržinić i dodao kako na listi ima obrtnika, poduzetnika, doktora znanosti te kako je upravo u toj raznolikosti kvaliteta liste.

"Pazin je grad u Istri koji je zapravo najpreoznatljiviji po svojoj neprepoznatljivosti", kazao je kandidat za gradonačelnika Pazina Sandi Blagonić, naglašavajući kako je upravo ta neprepoznatiljvost problem Pazina. "Niz malih mjesta u Istri uspjelo je pronaći svoj identitet  pa imamo mjesto pršuta, mjesto tartufa, a Pazin taj svoj identitet nije uspio ostvariti", rekao je Blagonić. Izgraditi identitet Pazina, kazao je, jedna je od mjera koja je potrebna za razvoj grada.

Ivica Gržinić
Ivica Gržinić
Institut za ispitivanje kamena

Nedostatak gospodarske strategije Blagonić je naveo kao jedan od temeljnih nedostataka. "Važno je da pristupimo izradi gospodarske strategije kako bismo znati u kojem smjeru ćemo razvijati i temeljiti razvoj. Time bi se usmjeravale i sve druge mjere koje bi bile u skladu sa smjerom razvoja", naglasio je.

Razvoj poslovnih zona, Blagonić je naveo kao prioritet razvoja gospodarstva. "Mislim da je svima jasno da je potrebno da se poslovne zone u potpunosti dovedu u red", dodao je kadnidat za gradonačelnika Sandi Blagonić.

Mjere poput prodaje zemljišta poduzetnicima za 1 kunu, uz određene instrumente osiguranja te razvoj poduzetničkog inkubatora, koji bi poduzetnicima bio svojevrsna podrška pogotovo u početku poslovanja, Blagonić je također naveo u okviru mjera za razvoj gospodarstva.

"Inzistirat ćemo da se na području Pazinštine, razvije znanstveno-istraživački institut za kamen. Takav bi institut trebao spojiti znanstvena dostignuća sa samom tvrtko Kamen Pazin te tako nalazili brojna rješenja unutar industrije obrade kamena", kazao je Blagonić u iznošenju programa razvoja.

Sandi Blagonić
Sandi Blagonić
Blagonić: Pazin ne može biti filharmonijski orkestar, ali može biti dobar jazz band

"Mi ne možemo biti filharmonijski orkestar, ali možemo biti dobar jazz band", kazao je Blagonić osvrćući se na činjenicu da Pazin nema ni približnu financijsku moć obalnih gradova da bi mogao ostvarivati velike projekte, no napomenuo je kako smatra da se nizom jeftinih i alternativnih rješenja može oživit grad.

Pazin kao street-art grad jedan je od projekata koje Blagonić u području kulture, uz postojeće projekte, ima namjeru razviti u Pazinu. "Program podrazumijeva boravak umjetnika u gradu koji bi intervenirali upravo na mjestima u gradu činili grad privlačnijim i atraktivnijim kako za stanovnike tako i turiste", kazao je Blagonić i dodao kako već sada postoji interes da se takav program realizira, a prednost ovakvog projekta je upravo mali financijski zahtjevi za grad.

"Živimo u vremenima kad smo svi obiteljski disperzirani. Netko je na Facebooku, netko na televiziji,netko na Internetu, a netko vani. Možda samo počeli polako zaboravljati jedni na druge", kazao je Blagonić i tim riječima najavio otvaranje socijalne samoposluge kao dio brige za najugoženije.

"Prilikom posjeta Pazinu premijer Zoran Milanović obećao podršku izgradnji doma umirovljenika", kazao je Blagonić i istaknuo kako će on, uz izgradnju doma umirovljenika, podržati dovršetak svih do sada započetih projekata poput izgradnje sportske dvorane, autobusnog kolodvora i ostalih značajnih projekata. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Lista pazinskog SDP-a za Gradsko vijeće: 1. Sandi Blagonić; 2. Ivica Gržinić; 3. Boris Demark; 4. Dean Velenterić; 5. Vesna Tončinić; 6. Zvezdana Vratonja; 7. Dean Pamić Nefat; 8. Vanda Tomašić; 9. Iva Rumin; 10. Davorka Belac; 11. Sonja Sloković; 12. Slavica Lukež; 13. Klaudio Sinković; 14. Goran Marečić; 15. Đanfranko Griparić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa