Pula: Pijan vozio autocestom u krivom smjeru

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 21. studenoga, policija je zaprimila dojavu da se na autocesti A9 jedan osobni automobil kreće u pogrešnom smjeru.

U 18.55 h, na naplatnim kućicama Pula zaustavljen je osobni automobil marke „Subaru“, pulskih reg. oznaka, kojim je upravljao 59-godišnjak iz Valbandona. Nadzorom je utvrđeno kako se 59-godišnjak, sa 1,50 g/kg alkohola u krvi, od petlje Vodnjan u smjeru Pule, kretao suprotnim kolničkim trakom.

Do prestanka djelovanja alkohola, 59-godišnjak je smješten u posebne prostorije.Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Vožnja u suprotnom smjeru zasigurno je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti. Vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba. Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rijeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije, izvijestila je PU Istarska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA