Slovenac Miran Vauh pobjednik Downhilla: Pazinjan Marko Šišović najbolji Hrvat

13.05.2013 - 10:50
Miran Vauh
Miran Vauh

Sunce, kiša i blato, pa opet sunce obilježili su ovogodišnje, peto izdanje utrke u biciklističkom spustu Downhill Buzet. Na vrlo brzoj, a zbog vrmenskih uvjeta i tehničkoj stazi najbolje se snašao Slovenac Miran Vauh. Stazu Škrbina dužine 1,7 kilometara, ukupne visinske razlike 283 metra, a koju čini kombinacija potoka, šumskih puteljaka, stijena i skokova, Vauh je "preletio" u vremenu od  2:57,263.

Na drugo se poziciju plasirao Wyn Masters iz Novog Zelanda, dok je trećeplasirani Francuz Benjamin Torrano. U konkurenciji žena dominirale su Slovenke: Zarja Černilogar, Špela Horvat iUrška Mežnar. Odnijele su sva tri prva mjesta.

Marko Šišović
Marko Šišović
Na buzetskom brdu, za kojeg je na listi predprijava bilo 231 ime odlično se snašao i Pazinjan Marko Šišović. Bio je najbolji Hrvat. Time je potvrdio titulu aktualnog državnog prvaka. Za utrku kaže kako su bile presudne gume.

U subotu, na treninzima, kiša mu je godila. No da bi nedjeljne finalne vožnje odradio vrhunski morao je uložiti svu psihofizičku spremnost. Na žalost, pred samim je ciljem pao, pa je u ukupnom poretku zauzeo 29. mjesto. Inače, utrka se bodovala za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i međunarodnu UCI C2 kategoriju. Sudjelovali su natjecatelji iz deset zemalja. Organizator je Biciklistički klub Buzet.

Tweet

Posljednje novosti