Dječaci KK Ghia staff potvrdili prvo mjesto i naslov prvaka županije: Gvido Guštin najbolji igrač turnira

13.05.2013 - 06:38
KK Ghia staff Pazin
KK Ghia staff Pazin

Nakon prvog mjesta u prvenstvu u organizaciji Košarkaškoga saveza Istarske županije dječaci KK Ghia staff Pazin ( igrači rođeni 2001. i mlađi) osvojili su ili bolje rečeno potvrdili na završnici ili play offu u dvorani Pazinskog kolegija klasične gimnazije, prvo mjesto i naslov prvaka Istarske županije.

Kao i u prvenstvu Istarske županije, druga je Pula 1981, treća Stoja  četvrta Oliva. Pehare kapetanima ekipa i medalje igračima podijelio je gradonačelnik grada Pazina Renato Krulčić, uz asistenciju tajnika Košarkaškog saveza Istarske županije Roberta Fabijanića, trenera KK Ghia staff Pazin Darija Lukšića, trenera KK Pule 1981 Tonija Tomić i trenera Stoje Branka Ferlattija. Odlukom trenera svih ekipa za najboljeg igrača turnira izabran je Gvido Guštin, igrač KK Ghia staff Pazin. 

U prvoj utakmici turnira za treće mjesto KK Stoja od početka preuzima inicijativu i sigurno pobjeđuje KK Olivu. U drugoj utakmici domaćini na početku nameću svoj ritam i sa nekoliko dobrih akcija, nakon odigranih duplih pasova preuzimaju inicijativu i vode preko deset razlike.U daljnjem tijeku utakmice domaćini povećavaju vodstvo i do 18 razlike, ali borbeni i uporni igrači Pule 1981 svojim maksimalnim zalaganjem, predvođeni Sandrom Kajazetovićem uspijevaju na kraju smanjiti na najmanjih tri razlike, čime zadovoljni napuštaju pazinsku dvoranu nakon trećeg, najmanjeg poraza u tri ovogodišnje utakmice sa prvacima KSIŽ.   

Trener Dario Lukšić i njegov pomoćnik Nevio Ferenčić nisu poslije utakmice bili previše zadovoljni današnjim nastupom svojih igrača, ali pobjedi se ne gleda u zube, a vrline dobrih ekipa su da pobjeđuju kada i ne briljiraju.

Imali su pazinski dječaci dobrih trenutaka na utakmici. Pored MVP turnira Guština dobre poteze imali su Leon Lukšić, Teo Erik, Tin Baća, braća blizanci Marko i Luka Krulčić, Paolo Aničić, a posebno Luka Zajc koji je kao pravi play i vođa ekipe slobodnim bacanjima kada je trebalo održavao pozitivni rezultat. Samokritični Luka zna da može i više i bolje, kao i njegovi suigrači u generaciji i upravo iz tih razloga velike su nade pazinskog kluba, što će pojačanim radom i u utakmicama koje dolaze i dokazati.         

Tweet

Posljednje novosti