Počinje Advent u središnjoj Istri. Evo što vas očekuje u Pazinu

0

U specifičnom zimskom ozračju, uz blagdanski ugođaj koji daju postavljeni ukrasi i tisuće lampica 2. prosinca prigodnim programima započinje Advent u srcu Istre. U blagdansko raspoloženje ulazimo kino predstavom u pazinskom Spomen domu gdje će biti prikazan film „The Menu“, dok se prije toga u Muzeju grada Pazina otvara izložba o punk sceni Pazina -  „Pazi(n), punk!“. Za znalce o nogometu, Caffe bar Club nudi kviz „Nogometne ikone“, a nešto dalje, u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani započinje Zimska malonogometna liga.

Bogat program božićno - novogodišnjih zbivanja nastavlja se u subotu kada je u jutarnjoj matineji na rasporedu projekcija filma za najmlađe „Strange Wold“, a velika dvorana Spomen doma bit će ispunjena i u večernjim satima kada se održava 16. humanitarni koncert Društva osoba s tjelesnim invaliditetom. Svoj zabavni program nude u subotu i lokalni ugostitelji, pa tako u Caffe baru Sax nastupa Trio Gig savers, a Caffe bar Club nudi Party 'Techno Club' uz DJ Driver.

 

Vikend završava Istarskom zimskom ligom u trčanju „Powered by Plava Laguna“, čiji je start i cilj u nedjelju u Šetalištu Pazinske gimnazije, a istog dana na rasporedu je i 2. kolo Malonogometne zimske lige.

Otvaranje Klizališta u srcu Istre odgođeno

S obzirom na to da su najavljene loše vremenske prilike koje ne idu u prilog organizaciji, planirano otvaranje Klizališta u srcu Istre u subotu na platou ispred Spomen doma, odgađa se za sajmeni dan, 6. prosinca u 16 sati kada će prigodne maskote snob i snješko dijeliti slatkiše, kao mali znak pažnje koje je najmlađima ostavio Sveti Nikola. 

Klizalište će biti otvoreno za sve zainteresirana svakog dana od 10 – 14 sati i od 15 – 21 sat. Na klizalištu će se tijekom prosinca i siječnja odvijati tematski programi namijenjeni djeci, ali i nešto starijoj publici koja će se moći zabaviti uz šaroliku glazbenu/zabavnu/gastro priču.

Uz klizalište je postavljeno i nekoliko adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom te pozornica na kojoj će se odvijati popratni događaji i programi.

Detaljnije o programima uz klizalište zainteresirani mogu saznati na Facebook stranici klizališta i putem Instagrama Grada Pazina  gdje će se redovito objavljivati svi programi i novosti vezane uz klizalište i Adventa, priopćeno je iz Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa