Renato Kalac predstavio listu za Gradsko vijeće Pazina

0
Kalac: Znanjem i spojem mladenačkih ideja i iskustva starijih možemo doprijenijeti razvoju Pazina
Kalac: Znanjem i spojem mladenačkih ideja i iskustva starijih možemo doprijenijeti razvoju Pazina

"Na listi imamo intelektualaca, radnika, obrtnika, visoko obrazovanih ljudi sportaša, a prosječna starosna dob članova je 39 godina. Nitko od članova liste osim nositelja nije aktivno do sad sudjelovao u radu političkih tijela", kazao je 9. svibnja, Renato Kalac prigodom predstavljanja liste za Gradsko vijeće Pazina, "Pazin-moj grad".

Kalac je napomenuo kako je lista neopterećena političkom pripadnošću ili stranačkom stegom te stoga može djelovati kao potpuno nezavisna lista. "Smatramo da poznajemo problematiku Pazina i smatramo da svojim znanjem i spojem mladenačkih ideja i iskustva starijih članova, možemo doprinijeti razvoja grada kroz ulazak u Gradsko vijeće", kazao je Kalac.

Ispunjenje programa i zadaća iz proračuna za 2013.

"Obećavati građanima brda i doline je čudno, pa i smiješno", kazao je Kalac i dodao kako je najvažnije ispunjenje programa i zadaća u koje sadržane u proračunu Grada Pazina za 2013. i u Projekciji proračuna za 2014./2015. Realizacijom zadaća iz proračuna, istaknuo je Kalac, Pazin bi doživio boljitak.

Pazin kao sjedište Istarske županije, kulturno, odgojno-obrazovno središte, Pazin kao studentski grad neki su od pravaca razvoja za koje će se zalagati Nezavisna lista Renata Kalca. "Podržat ćemo razvoj hostela na području vojarne, izgradnju školske dvorane, prelazak osnovne škole u jednosmjenski rad što podrazumijeva dogradnju škole u Trvižu i izgradnju škole na Starom Pazinu ", kazao je Kalac.

Dvorana Mirne u najam

Asfaltiranje ceste Trošti-Klemenići,izgradnja nogostupa i rekonstrukcija ceste u Trvižu te rješavanje projekta Ulice Štefanije Ravnić u Pazinu neki su od prioriteta koje je naveo Kalac govoreći o komunalnoj infrastrukturi. Osvrnuo se i na problem održavanja prometnica. "Od ove godine dobili smo na održavanje 83 kilometra prometnica koje su ušle u ingerenciju grada", naveo je Kalac i napomeno kako je održavanje prometnica potrebno kvalitetno isplanirati kako bi se racionalizirali troškovi. 

"Potrebno se je okrenuti pronalaženju isplativijih kulturnih sadržaja i programa te iznalaženju dodatnih financijskih sredstava", kazao je Kalac govoreći o kulturnim programima u gradu. U kontekstu promatranja djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta, Kalac smatr kako je dvoranu Mirne, koja je, istaknuo je, godinama prazna, potrebno dati u dugogodišnji najam. "To je prostor velike kvadrature centru grada i poznato je da ima interesenata koji ga žele uzeti u najam", kazao je Kalac.

Revizija cijene koštanja kvadrata stana u poticanoj stanogranji

"Godinama slušamo priču o domu umirovljenika, no Grad novaca za realizaciju tog projekta nema", naglasio je Kalac i dodao kako o tom projektu treba razgovarati, ali na način da se iznađe kvalitetan način njegove realizacije.

"Podržati ćemo program poticane stanogradnje, ali ćemo se zalagati da se izvrši revizija cijene koštanja kvadratnog metra stana. 990 eura za kvadratni metar u zgradi poticane stanogradnje u uvjetima kada grad daje zemljište i odriče se komunalnog doprinosa, smatramo previsokom cijenom", istaknuo je Kalac.

"Željeli bi da se vi projekti koji su u protekle četiri godine dogovorene, zacrtani i koji su ušli u Proračun za 2013. i Projekciju proračuna za 2014./2014. budu i završeni jer oni vode boljitku grada", naglasio je Kalac prilkom predstavljanja liste za Gradsko vijeće Pazina. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Članovi nezavisne liste Renata Kalca: 1. Renato Kalac; 2. Mirjana Guštin; 3. Vedran Šćulac; 4. Samanta Šerman; 5. Dean Foško; 6. Svjetlana Rafaelić; 7. Darinko Jekić; 8. Edi Baša; 9. Jasna Zgrablić; 10. Gojko Perić; 11. Marčelo Šišović; 12. Denis Aničić; 13. Entoni Guštin; 14. Zoran Antolović; 15. Mladen Zović.

Renato Kalac
Renato Kalac

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA