buzećani i lupoglavci o valu migranata:

'Ima smeća koliko hoćeš. Tu spavaju, zasad nemamo problema'

0
Zdravko Sirotić (foto: RTL)
Zdravko Sirotić (foto: RTL)

Ne posustaje migrantski val koji se sve više osjeti s obje strane Učke. Dva tjedna nakon što je najavljeno, neposredno uz riječki željeznički kolodvor stigao je i mobilni sanitarni čvor koji se stavlja u funkciju, javlja Katarina Jusić Mezga za Dnevnik Nove TV. Prenosimo dio teksta u nastavku.

Prvi ulaze lokalni putnici pa migranti s riječkog željezničkog kolodvora. Uz kartu od 25 kuna i 80 lipa autobusom odlaze iz Rijeke. Četrdesetak minuta nakon - evo ih u Lupoglavu. Istarska županija. Još jedna stanica na njihovu putu u bolje sutra.

"Idemo u Sloveniju i nakon toga u Italiju", kazao je jedan afganistanski migrant.... Put su u utorak brzo nastavili jer vlak za Buzet je kasnio pa su ga neplanirano ulovili.

"U vremenu od 11 do 16 sati obično tu je znalo bit po stotinjak migranata i čekaju taj vlak u 16 sati neke grupe znaju ići i pješke tako da u tom terminu je znalo bit puno ljudi u Lupoglavu, ali kao što sam već rekao, srećom, nije bilo nekih većih incidenata", rekao je načelnik općine Lupoglav Franko Baxa.

 

"Za sad nemamo nekakvih neugodnih iskustava, ali jednostavno ili pitaju gdje je trgovina, traže nešto vode ili da im se napuni mobitel", pojašanjava Eduard Edi Sandalj.

"A ima smeća tu koliko hoćeš okolo, tu spavaju dole uglavnom, zasad nemamo problema", ističe Zdravko Sirotić iz Buzeta, javlja Katarina Jusić Mezga za Dnevnik Nove TV  gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa