566 eurokonzalting sdz webbanner istarski v2

Emil Jukopila listu Gorana Buića prijavio DIP-u

0
Emila Jukopila (Foto: Paola Albertini)
Emila Jukopila (Foto: Paola Albertini)

„Uputili smo zahtjev Državnom izbornom povjerenstvu za obustavom svih aktivnosti kandidata za načelnika Općine Medulin Gorana Buića i članova njegove liste koje su u suprotnosti sa Zakonom i etikom izbornog ponašanja“, stoji u priopćenju Emila Jukopile i članova nezavisne liste građana.

Ističu kako je Povjerenstvo još 26. travnja jasno upozorilo sve sudionike lokalnih izbora da sadašnji načelnici mogu i moraju obavljati svoje redovite aktivnosti i u vrijeme izbora, ali „takve aktivnosti ne smiju provoditi na način koji bi predstavljao njihovu promidžbu kao kandidata na raspisanim izborima“.

„U medulinskoj općini događa se baš to čega ni po zakonu ni po izbornom moralu ne bi smjelo biti“, navodi Jukopli i ističe dva primjera.

Naglašava kako usred izborne kampanje načelnik Buić besplatno dijeli općinski list, koji se tiska o trošku svih građana i koji po svome sadržaju  većim dijelom reklamira sadašnjeg načelnika - njegova slika se u listu pojavljuje čak na 18 mjesta!

„Napominjemo da taj list ne izlazi redovito već povremeno pa bi bilo pošteno da se pojavio izvan izbornog razdoblja“, izjavljuje Jukopila.

Nadalje navodi kako usred kampanje Goran Buić i ljudi s njegove liste planiraju otvaranje školskih balonskih dvorana i druge manifestacije, sve na trošak poreznih obveznika. „Na kraju krajeva, ni  zakonski ni moralno nije prihvatljivo da se dužnosnici reklamiraju po školama i u vrtićima“, napominje Jukopila.

Dodaje kako takvo ponašanje nije ni u skladu sa Zakonom o financiranju izborne promidžbe i da dovodi u nepovoljan položaj sve ostale sudionike u izbornoj utrci.

„Zato tražimo da Buić, poput ostalih kandidata, prestane trošiti sredstva poreznih obveznika za svoje promidžbene skupove i materijale, već da u to uloži vlastiti trud i novac. Sve ono u što je uložen zajednički novac može i treba pričekati rezultate izbora, kada će biti dovoljno prigoda za proslave“, zaključio je Jukopila uz članove nezavisne liste građana uz koje su priložili Priopćenje o promidžbenim aktivnostima Državnog izbornog povjerenstva RH.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTROINSTALATER/KA

Do: 26.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/TEHNIČAR

Do: 27.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTAŽER/KA SUSTAVA TEHNIČKE ZAŠTITE

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA