566 eurokonzalting sdz webbanner istarski v2

Proteklog vikenda održana 19. Istrijada

0
Istrijada je tradicionalno okupljanje studenata iz Istre koji studiraju na sveučilištima izvan Istre
Istrijada je tradicionalno okupljanje studenata iz Istre koji studiraju na sveučilištima izvan Istre

U turističkom naselju Lanterna, kraj Tara, od 3.do 5. svibnja, održana je 19. po redu "Istrijada", tradicionalno okupljanje studenata Istre koji studiraju na sveučilištima u Rijeci, Zagrebu, Trstu, Puli te od ove godine i članova novoosnovanog SKIP Ljubljana (studentski klub Istrijana i Primoraca).

Prvog dana, u petak, Istrijada je otvorena uz prezentacije Klubova, a otvaranju su prisustvovali Boris Miletic, Valter Flego, Miodrag Čerina te Patricia Smoljan iz Upravnog odjela za obrazovanje sport i tehničku kulturu Istarske županije.

Nakon otvaranja održana je Parlaonica na temu "Studiranje u RH vs. studiranje u EU, studenska mobilnost te prednosti razmjene studenata", te predavanja na temu: "Život i običaji u Istri, štorije i mitovi iz Istre".

U subotu je na programu bio posjet Završju, gdje je prikazan program revitalizacije mjesta s EU fondovima. Osim razgledavanja Završja dio subotnjeg programa bilo je i pješačenje po Parenzani od Završja do Livada. Za večernju zabavu pobrinuo se Master Band Rovinj.

Nedjelja je bila rezervirana za druženje i sportsku zabavu, pljočkanje, nogomet, odbojku na pijesku, a najhrabriji su imali priliku prvi puta ove godine okupati se u moru.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/TEHNIČAR

Do: 27.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 27.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA