Prijava zbog obijesne vožnje: Pijan i bez vozačke motorom naletio na djevojku pa pobjegao

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka policija sumnjiči 21-godišnjaka iz Poreča da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu. Naime, mladić je u srijedu 1. svibnja  oko 17,30 sati, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom KTM, zemljanim putem u predjelu Punta Busoli kod Červar Porta.

Ulaskom u blagi zavoj neposredno prije račvanja puta, mladić je zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,72 promila i neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom uslijed čega je došlo do zanošenja motocikla i naleta prednjim dijelom na maloljetnicu s područja Novigrada, koja se kretala pješice po zemljanom putu.

Nakon naleta na pješakinju, vozač se zajedno s putnikom na motociklu, 20-godišnjakom s područja Kaštelira, koji je također bio pod utjecajem alkohola od 0,79 promila, udaljio s mjesta događaja, bez da su pružili pomoć ozlijeđenoj djevojci. 

Ozlijeđena djevojka je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u bolnicu u Rovinju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena. U trenutku nesreće, ni vozač ni putnik na motociklu nisu koristili zaštitnu kacigu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjeg vozača podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se protiv putnika podnosi optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa