Predstavljena lista IDS-a za Gradsko vijeće Rovinja

03.05.2013 - 07:02
Listu IDS-a za Gradsko vijeće čini 17 kandidata, od kojih je njih 80% visokoobrazovano, a zastupljenost žena iznosi 40%
Listu IDS-a za Gradsko vijeće čini 17 kandidata, od kojih je njih 80% visokoobrazovano, a zastupljenost žena iznosi 40%

Kandidat za gradonačelnika Rovinja Giovanni Sponza je na konferenciji za novinare, 2. svibnja, predstavio listu IDS-a za Gradsko vijeće Rovinja. Sponza se tom prilikom osvrnuo na protekle četiri godine za koje je rekao da su bile posebno zahtjevne jer se sa znatno manje novaca trebalo održati postignute standarde.

- Trebalo je, također ,“naći” sredstva za investicije, kako bi se naš grad nastavio razvijati te izdvojiti još više novaca za socijalni program i za one članove naše zajednice kojima je posebno teško. S puno truda i upornošću, mi smo u tome uspjeli. Shvatili smo krizu kao izazov, zasukali rukave, stavili glave skupa, surađivali i uspjeli.

- Stoga, lista IDS-a s kojom se predstavljamo građanstvu Rovinja pred nadolazeće lokalne izbore svojevrsni je ogledni primjer programa koji ide u kontinuitetu sustava koji funkcionira, poručio je Sponza i dodao kako, svjesni situacije, naglasak stavljaju na rad.

Kao prioritete programa, kandidat za gradonačelnika Rovinja naveo je gospodarski razvoj, investicije i nova radna mjesta, uz održavanje standarda u svim segmentima života grada, do sada dostignutog.

- Od najvažnijih projekta iz Programa izdvajam: Bolnicu Dr. Martin Horvat; opremanje poduzetničke zone Gripole spine; Južnu Luku; izgradnju kanalizacijske i plinovodne mreže u svim dijelovima grada; nadogradnju doma za starije; dva dječja vrtića (Rovinjsko Selo, Valbruna); obnavljanje kazališta Gandusio te očuvanje rovinjskog bisera – naše Punta Corente, naveo je Sponza.

Listu IDS- za Gradsko vijeće čini 17 kandidata, od kojih je njih 80% visokoobrazovano, a zastupljenost žena iznosi 40%.

Giovanni Sponza je ujedno predstavio i kandidate za zamjenike gradonačelnika: dugogodišnjeg suradnika, povjesničara po struci  Marina Buducina i Williama Uljanića, diplomiranog agronoma koji je postao članom njegovog tima prije četiri godina.

Predstavljanju liste prisustvovao je kandidat za istarskog župana Valter Flego i kandidatkinja za zamjenicu istarskog župana Viviana Benussi

- Siguran sam da će Viviana Benussi i Valter Flego biti dobar i kompetentan tim. I da će kao tim - zajedno zbog svojih širokih svjetonazora na odgovoran način zastupati interese Istre, zaključio je Sponza.

Tweet

Posljednje novosti