Zvocak: Umirovljenicima u Rovinju je potrebno više

03.05.2013 - 06:43
Sven Zvocak
Sven Zvocak

"Aktualna vlast se pred izbore obično uvijek prisjeti umirovljenika na način da prikriva činjenice, a ističe male i nebitne detalje kao uspjeh, međutim, činjenice ipak ostaju. Čekati smještaj na dom za osobe treće dobi u Rovinju je jednako igranju lota", kazao je Sven Zvocak 2. svibnja na konferenciji za medije.

Ladonja će, najavio je Zvocak, pokretanjem projekata kroz javno-privatno partnerstvo, uz postojeći dom “Domenico Pergolis” izgraditi reprezentativni “hotel” za bogatije umirovljenike iz cijele Europe. "Na taj način planiramo otvoriti nova radna mjesta i ostvarenom dobiti poboljšati uvijete našim umirovljenicima", kazao je.

Investiranjem privatnog kapitala u suradnji s Istarskom županijom i objedinjenom nabavom, moguće je, smatra Zvocak, u vrlo kratkom roku započeti s istovremenom izgradnjom većeg broja umirovljeničkih domova-hotela u Istri, tako i u Rovinju.

"Novoizgrađeni dom će pružati usluge javne kuhinje, dostave hrane i zdravstvene skrbi na kućne adrese umirovljenika što će mnogim umirovljenicima olakšati život jer neće morati nužno napuštati svoje domove, okruženja u kojima su proveli cijeli život i u kojima se osjećaju sigurno i ugodno", kazao je Zvocak na konferenciji za medije.

"Na samom kraju, smatramo da s projektima koji omogućuju povećanje kapaciteta domova za umirovljenike treba krenuti u realizaciju odmah, na odgovoran i brz način jer određene osobe nemaju vremena čekati od izbora do izbora da se obećanjima po ne znamo već koji put opet ulije građanima nada, a realizacija izostane", zaključio je Zvocak.

Tweet

Posljednje novosti